Juniorgutta leverte – 1 gull og 1 bronse, igjen

Med 1. og 3. plass før jaktstarten hadde Norge med henholdsvis Vebjørn Sørum og Sivert Bakken på de plassene, et veldig godt utgangspunkt. 

Vebjørn og Sivert startet med hver sin bom på første skyting, og begge skjøt fullt på andre. Sivert gikk litt fortere i sporet, men Vebjørn skjøt lynraskt. På 3. skyting skjøt begge gutta igjen likt, med én bom hver.Før siste skyting var det mange som kjempet om medaljer, men Vebjørn som hadde ledet hele veien, skjøt en forrykende serie og skjøt 5 av 5 og gikk ut i tet. Sivert skjøt én bom, men hadde los på Russland på 3., og Frankrike som lå på 2. plass hadde rundt 10 sekunder opp til Sørum.

Sørum, som hadde gått kontrollert gjennom hele løpet, hadde ingen problemer med å holde franskmannen bak seg og gikk inn til nytt gull, noe som gjorde han til dobbel juniorverdensmester. Bakken jaget russeren, og tok et vanvittig magadrag og hentet russeren på oppløpet, og ble belønnet med nok én bronsemedalje. 

Jørgen Brendengen Krogsæter endte på 37. plass, og gikk seg opp fra 50.

 

Juniorjentene gjorde det svært bra

Jentene hade ikke like godt utgangspunkt som gutta. Marthe Kråkstad Johansen lå best an på 18. plass før start. Med fullt hus på første nærmet hun seg teten, men med to bom  på andre skyting virket medalje fjernt. Hilde Fosse, fra startnummer 30, meldte seg plutselig på med to fulle hus på de to første skytingene. Dessverre for Fosse, som gikk fryktelig fort i sporet, ble det én bom på tredje og fjerde skyting, og dermed røk en potensiell medalje. Johansen skjøt fullt på de to siste skytingene, men var for langt bak til å kjempe om medaljene. Randi Sollid Nordvang fikk også to bom, og gikk et veldig bra løp, noe som gjorde at hun klatret fra 43. til 18. plass i mål. Juni Arnekleiv startet som nummer 31 og endte på 34. med fem bom. 

Johansen endte på 6. plass, med Fosse like bak på 7. plass. Med 20 av 20 treff kunne nok begge jentene kjempet om gullet, siden de endte henholdsvis 45 og 50 sekunder bak vinneren. 3. plassen hadde 16 sekunder opp til gullet. 

 

Vetle Paulsen tok sin første medalje for ungdommer

Fra 6. plass hadde Vetle Paulsen gode muligheter til å kjempe seg opp på pallen. Gullet var det egentlig aldri noen kamp om, fordi Slovenia var overlegne. Det var likevel kamp om bronsen og sølvet og med kun to bom på tre første skytingene lå Vetle godt an. Sølvet så ut til å gå til franskmannen før siste skyting, og med fullt hus var det klart. På siste skyting ble det én bom på Paulsen, men heldigvis bommet også konkurrentene. Paulsen danset inn til bronse og tok  sin første medalje i mesterskapet. 

Trym Gerhardsen, som tidligere har tatt sølv i mesterskapet, gikk seg opp til 14. plass fra 25. med fire bom. Mathias Haugen klatret fra 38. plass til 28. Den siste norske, Håvard Mo, startet og endte på 39. plass med seks bom.

 

Ny medalje til Maren Bakken og de resterende norske ungdommene jaget medalje

Norge hadde et enormt utgangspunkt før jaktstarten, med Maren Bakken på 1. plass, Marte Møller på 3. og Anne De Besche på 5. Synne Owren startet som nummer 28. 

Det var svært jevnt hele veien, og det var åpent om medaljene så og si hele veien. Møller skjøt fire av fem på de tre første seriene, og med fullt på siste kjempet hun om medaljene. De Besche lå også ekstremt godt an, siden hun hadde skutt feilfritt frem til siste skyting. Dessverre ble det bom på siste, og medaljesjansene hang i en tynn tråd. Owren gikk et vanvittig godt løp og hadde beste etappetid, og skjøt nøyaktig like mange treff som De Besche, men med bom på siste røk også hennes medaljesjanser, selv fra startnummer 28. Det samme skjedde med Møller på siste skyting, men hun hadde én mer bom enn De Besche og Owren. 

Bakken gikk fort i sporet og gikk inn til bronse. De norske jentene jaget like bak, og med det endte De Besche på 5. plass, Owren på 6. og Møller på 7. Med andre ord, svært god laginnsats. 

 

Skrevet av NSSF den 03. feb 2019