Nærmere 450 deltakere er påmeldt til Ridderuka, og de representerer mange nasjoner.

En av deltagerne vil få forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen som ledsager, mens finansminister Siv Jensen vil dele ut medaljer.

Foreningen Ridderrennet har som mål å få syns- og bevegelseshemmede til å drive fysisk aktivitet året rundt. I løpet av ridderuka vil deltakerne kunne trene langrenn, skiskyting, snowboard, alpint og kiting og delta i konkurranser. I tillegg vil 15 særforbund presentere sin idrett 5. april ved Beitostølen helsesportssenter.

– Det er svært gledelig å registrere så mange påmeldte. Utviklingen er positiv med stadig nye og unge deltakere. Det betyr at vi treffer med de rekrutteringstiltakene vi gjør og den aktiviteten vi tilrettelegger, sier styreleder Cato Zahl Pedersen i Ridderrennet.

I år vil Ridderrennet for første gang bruke IPC sitt prosentsystem for tidsberegning basert på klassifiseringssystemet.

– Det er et velprøvd system, som fremmer likestilling, rettferdighet og fair-play. Ridderuka er et moderne arrangement, som forsøker å gjenspeile utviklingen på flere områder, sier Zahl Pedersen som gleder seg til å ta imot deltakere, gjester og publikum til nok en flott Ridderuke.

– Vi håper også pressen kan være med å formidle de mange gode historier lokalt som nasjonalt. I tillegg kan alle bidra til å spre budskapet på sosiale medier. Formidling er den beste måten å nå frem til potensielle deltakere som foreløpig ikke vet om oss, sier Cato Zahl Pedersen.

Mer informasjon og hele programmet til Ridderuka

Ridderuka arrangeres av Foreningen Ridderrennet med Beitostølen Helsesportsenter og Norges idrettshøyskole (NIH) som medarrangører. Forsvaret er også en vesentlig og trofast bidragsyter. Sponsorer for Riddrennet 2016 er Entra og Lions.

 

Skrevet av NSSF den 04. apr 2016