Anders Besseberg vil med dette spesielt motivere utøvere som er tidlig i sin karriere og som har begrenset med muligheter til å få kompensert økonomisk for alle ressursene som legges ned for å bli god.

På Bessebergs initiativ ble det derfor satt opp to stipend som skal deles ut under helgens junior-NM i Alta. Stipendet settes opp i klassene yngre junior (K17-K19 og M17-M19) og skal tildeles beste jente og beste gutt sammenlagt under normalprogrammet på fredag og sprinten på lørdag. Det er plassiffer i de to øvelsene som vil være tellende, og som vil være grunnlaget for kåringen. Ut i fra denne utregningen vil den totalt beste utøveren i de tre jenteklassene og den totalt beste utøveren i de tre gutteklassene, motta kr. 5 000 hver.

Norges Skiskytterforbund setter stor pris på gaven fra Anders Besseberg og håper at de to vinnerne vil få glede av det tildelte stipendet.  

Kriterier:

 • Stipendet skal deles ut under Jr. NM i Alta i 2015.
 • Det vil bli satt opp ett samlet stipend for kvinneklassene  K17 til K19 og ett samlet stipend for herreklassene M17 til M19.
 • Hvert stipend er på kr. 5 000.
 • Den utøveren på kvinnesiden som har lavest totalt plassiffer i øvelsene Normal og Sprint, vil bli tildelt kvinne-stipendet.
 • Den utøveren på herresiden som har lavest totalt plassiffer i øvelsen Normal og Sprint, vil bli tildelt herre-stipendet.
 • Beregning ved likt totalt plassiffer:
  1. Beste enkelplassering.
  2. Ved fortsatt likt resultat; nest beste enkelplassering.
  3. Ved fortsatt likt resultat: Beste plassering på normalprogrammet.
  4. Ved fortsatt likt resultat: Stipendet deles mellom de som står likt.
Skrevet av NSSF den 26. feb 2015