Se & bli sett
Derfor oppfordrer Skiskytterforbundet nå alle skiskytterklubber til å melde inn klubben som en Se & bli sett-klubb hos AV-OG-TIL, samt lage egne retningslinjer for alkohol i klubben.

Som en Se & bli sett-klubb vil dere få tilgang til verktøy som vil hjelpe dere i gang med diskusjoner rundt hvordan dere vil ha det i deres klubb når dere deltar på konkurranser, overnattinger og arrangementer i regi av klubben. Det er lurt å være føre var, og ta diskusjonen om hvordan trenere, ledere og foreldre bør opptre. Hva er greit, hva er ikke greit og hvordan vil vi egentlig ha det i vår klubb? Innmeldingen i Se & bli sett er gratis og både trenere, ledere og foreldre kan melde inn klubben. 

Kanskje har du en Sondre i din klubb?*
I Norge anslås det at ca. hvert tiende barn vokser opp i et hjem hvor en av foreldrene sliter med alkohol. Fordi det er så vanskelig å vite hvem disse barna er, må vi voksne sikre at idretten på generell basis blir et fristed og et positivt avbrekk fra en vanskelig hverdag. AV-OG-TIL lanserte i høst en kampanje for å øke bevisstheten rundt barneidrett og alkohol. Sentralt i kampanjen står filmen om Sondre som er basert på en sann historie. Filmen beskriver hvordan et barn opplever hverdagen når mamma drikker og hvor viktig idretten er som et fristed.
Se filmen her

Vi håper at du vil ta oppfordringen videre inn i din klubb. Her kan du lese mer om hvordan du melder inn klubben.

 

Skrevet av NSSF den 13. des 2016