I Spikersuppa kan man førstkommende lørdag prøve laserskyting, instruert av legender som Eirik Kvalfoss og Tora Berger. I tillegg blir det hinderløype, byggeklosser, radiostyrte biler og mulighet til å få VM-medalje øverst på VM-pallen.

Man kan også besøke skiskytternes gigantiske smøretrailer og se hvordan skiene til Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og resten av stjernene blir gjort klar til VM i Holmenkollen. Oslos ordfører, Fabian Stang, deltar også på arrangementet.

VM 2016
3. – 13. mars 2016 går VM i skiskyting av stabelen i Holmenkollen. Opp mot 200.000 publikummere, 1300 frivillige og 350 utøvere fra 40 nasjoner skal sammen lage vinterens største idrettsfest.

– Alle som vil gjenoppleve den fantastiske VM-følelsen i Holmenkollen bør ta turen til nasjonalanlegget i mars. Det blir idrettsfest for hele Norge, sier Per Bergerud, administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016 AS.

 Skiskytter-VM byr på 11 nervepirrende øvelser fordelt på åtte konkurransedager. Det bygges tribuneplass til 25.000 tilskuere per konkurransedag, mens 1300 frivillige bidrar med entusiasme og stå-på-vilje.

Idrettsfest i «Kollen» og sentrum
I tillegg til fartsfylte og nervepirrende konkurranser i Holmenkollen, vil det også være masse aktivitet i Oslo sentrum i VM-perioden. 

– Det blir storslått åpningsfest 2. mars og medaljeseremonier og konserter midt på Karl Johan hver kveld etter konkurransene. Alt vil være gratis for publikum, sier Bergerud.

I tillegg blir det barneaktiviter med mini-skiskytteranlegg i Spikersuppa, handlegate, festivalområde og publikummere i lystig lag. 

Farvel til kongen?
Selv om man aldri skal si aldri, er det liten tvil om at VM i Oslo blir Ole Einar Bjørndalens siste på hjemmebane. 41-åringen fra Simostranda nærmer seg slutten av karrieren, men som han viste i Sotsji, betyr ikke alderen at han ikke kan ta gull. 

– Ole Einar er en ringrev og stiller nok meget godt forberedt til VM. Har han dagen skal du ikke se bort fra at det kan bli gull på Ole i Holmenkollen, sier Morten Djupvik, idrettssjef i Norges skiskytterforbund.

Billetter til VM kjøper du via www.oslo2016.no fra 29. august 2015.

Skrevet av NSSF den 27. aug 2015