Harald Øygard hadde en super dag på standplass, og skjøt 19 treff. Også i løypa holdt han stor fart, og var 40 sekunder foran Aleksander i mål.

– Dette var utrolig gøy og noe jeg jeg ikke hadde forventet! Jeg debuterte internasjonalt i dag, og gikk bare ut for å gjøre arbeidsoppgavene mine og ha det gøy. Men så klaffet alt på både standplass og i løypa, og dessuten hadde jeg fantastiske ski, sa en glad gutt etter målgang.

Geilo-gutten Aleksander Fjeld Andersen sørget for dobbelt norsk jubel, han skjøt også 19 treff og var 40 sekunder bak Harald i mål.

Sistemann ut av de norske, Endre Strømsheim fra Bærums Skiklub, hadde også en bra dag, og endte med 2 minutters tilleggstid på en 7. plass, 2.54 minutter bak Harald i mål.

6. plass på jentesiden
Karoline Erdal fra Førde IL gikk inn til en sterk 6. plass i første konkurranse i årets junior-VM, som var normalprogram, 10 km for kvinner ungdom.

Førde-jenta skjøt 16 treff og var bare 32,2 sekunder bak den tyske vinneren Marina Sauter i mål.

– Dette er det hardeste jeg har vært med på, og jeg gikk ut maks etter andre runde, sa en fornøyd Karoline.

Kristina Skjevdal fra Røros IL gikk inn til 12 plass. Med 4 bom var hun 1,44 sekunder bak vinneren. Emilie Ågheim Kalkenberg fra Skongseng ULendte til slutt på en 46. plass med 9 bom, 5:46 bak vinneren.

 

 

Skrevet av NSSF den 27. jan 2016