Ingen vet bedre hva som kreves for å nå toppen enn Ole Einar Bjørndalen. Tidenes mestvinnende skiskytter sammen med XL-BYGG delte i helgen ut ti stipend til skiskyttertalenter i Norge, samt tre klubbstipend til idrettslag som jobber godt med rekruttering.

– Skiskyting er en krevende idrett, men også en utrolig fin idrett. Gjennom XL-BYGG stipendet ønsker vi å bidra til at noen flere talenter får litt bedre rammevilkår for å nærme seg verdenstoppen. Jeg synes det er flott å være med XL-BYGG på å gi noe tilbake til skiskyttersporten, sier mannen med seks OL- og 18 VM-gull, Ole Einar Bjørndalen.

Samarbeidet mellom Bjørndalen og XL-BYGG har pågått i flere år, men stipendet til utøvere eller klubb er en nyere ordning. Denne ideen skaper entusiasme også hos XL-BYGG.

– Samarbeidet med Ole Einar har gitt oss masse glede gjennom flere år. Dette stipendet, hvor vi totalt sett deler ut 300 000 kroner til enkeltutøvere og klubber, håper vi i XL-BYGG skal være med å utvikle nye stjerner som kan ta opp arven etter Bjørndalen på sikt. De som mottar stipendet har vært gjennom en søkerunde, og vi er sikre på at det er verdige vinnere både på utøver- og klubbsiden. Vi gleder oss til å følge både Ole Einar Bjørndalen i vinter og disse talentene på sikt, forteller Kjededirektør i XL-BYGG Morten Marker.

Ole Einar Bjørndalen og Morten Marker delte ut stipendene på Beitostølen i forbindelse med åpningsrennene i helga.

Vinnerne av utøverstipend:

1 Marion Rønning Tynset

2 Tommy Grøtte Trondheim

3 Frida Strand Kristoffersen Tromsø

4 Johan Eirik Meland Markane

5 Lotte Lie Skatval Skilag

6 Thomas Fenne Voss SSL

7 Marie Nørstebø Svene IL

8 Øystein Ulekleiv Dombås

9 Vegard Bjørn Gjermundshaug Alvdal

10 Ida Lien Simostranda IL
 

Vinnere av klubbstipend:

1 Molde og Omegn IF

2 Voss Skiskytterlag

3 Polarsirkelen Ski

XL bygg stipend Vegard Gjermundshaug.JPG 

Skrevet av NSSF den 31. jan 2013