enter fra 10 forskjellige fylker var representert under helgens camp, som startet fredag kveld med tapasmiddag og bli-kjent aktiviteter sammen med skiskytter Fanny Welle Strand-Horn. Olympiatoppens kokk Harald Haugen bød på en variert tapasmiddag, og demonstrerte hvordan man enkelt kan lage guacemole, tomatsalsa og pesto fra bunnen av.
 
Lørdagen startet friskt med bakkesprint intervaller i regi av langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal. Karoline snakket også om viktigheten av å spise nok og variert, og delte av sine erfaringer omkring dette fra da hun selv var ung idrettsutøver. I tillegg til idrettsernæring er også det å bygge selvfølelse et fast tema på Sunn Jenteidrett Camp. – Jeg likte spesielt godt foredraget om selvfølelse og at vi må være mer rause med oss selv. Det med selvfølelse ble forklart på en annerledes og bedre måte enn det jeg har lest om temaet på nettet, fortalte Marie Biørnstad etter Runi Børresen sitt innlegg på temaet.

Under ettermiddagsøkten lørdag ble jentene utfordret i dans. Det ble en morsom økt som resulterte i fremførelse av innøvd koreografi med mange forbipasserende tilskuere ved Sognsvann. Deretter gikk ferden til Mathallen og Kulinarisk Akademi, hvor God Fisk inviterte til sushikurs sammen med Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Kulturminister Thorhild Widvey tok også turen innom for å hilse på jentene og lære noen sushitriks. Hun lot seg imponere av at vi har så gode forbilder i toppidretten som Marit og Astrid, som stiller opp og bidrar med både kunnskap og inspirasjon.
 
Søndag morgen satt Ingvild Flugstad Østberg fokus på viktigheten av gode basisferdigheter og arrangerte en økt med innslag av både spenst og styrke. Siden skadeforebygging har vært et etterspurt tema på flere camper, hadde vi denne gang ekstra fokus på det. To fysioterapeuter fra Skadefri og Sterk tipset jentene om gode øvelser og veiledet hver og en i hvordan de skal utføres.
 
Lise Marie Meland var en av deltakerne som uttrykte sin begeistring før avreise søndag. -Det har vært et skikkelig bra opplegg og jeg er så glad for at jeg meldte meg på denne campen. Alt har vært gøy og jeg har ikke kjedet meg et sekund. Og så er det jo veldig spennende at det er så mange kjente idrettsutøvere med.

Se bilder fra Oslo-campen 2014

Skrevet av NSSF den 01. des 2014