BAMA app.jpg

At vi skal kutte opp frukt for at flere skal spise mer, det vet vi. Men hva er trikset for å få familien til å spise mer grønnsaker? Svaret finnes i appen «Grønnsmakshjulet» fra BAMA som ble lansert 22. oktober. Den inneholder enkle oppskrifter på fristende grønnsaksretter som skal inspirere oss til å spise mer av det sunne grønne.

Testet av 100 barnefamilier
I motsetning til mange andre oppskriftskilder, er grønnsoppskriftene i BAMA- appen godt testet ut på forhånd. 100 barnefamilier har prøvd ut fremgangsmåte og fått si hva de synes om smaken på rettene.

Det er ikke alltid like lett å få barn til å spise grønnsaker. Men som med alt annet, spiser de mer når det smaker godt. Appen skal være et hjelpemiddel for å få til nettopp det. Målet er å lære både store og små nye måter å tilberede grønnsaker som gjør at de smaker godt.

Forbrukertrender
Appen er basert på bred kunnskap om trender og grønnsaksforbruk fra ulike undersøkelser, blant annet «Norsk Spisefakta 2012». Disse viser at ferskhet og smak er de to viktigste parameterne for at folk skal kjøpe grønnsaker. Smaken er særs viktig for hvor mye vi spiser, og det er nettopp her appen kommer hendig inn.

At valget falt på å lage en app er ikke tilfeldig. 26 % av alle nordmenn har benyttet apper i forbindelse med dagligvarehandel og bruken øker. I første versjon er det 42 oppskrifter, og den vil bli bygget ut både med antall oppskrifter og annen nyttig informasjon alt etter hva som blir mest benyttet av brukerne. Appen er gratis og finnes for Apple og Android. 

Reklamefilm om BAMAs app

 

Skrevet av NSSF den 31. jan 2013