Svein_hjort.jpg
Foto: Hans-Peter Olsen

Av Ingrid Johansen
 
– Dette var en hyggelig oppmerksomhet. Jeg visste ikke at jeg skulle få utmerkelsen, sier Hjorth – som har arbeidet  for Norges Skiskytterforbund i hele 30 år, først 3 år som ansatt og senere som frivillig.
 
Viktig brikke
Når skiskytter-VM arrangeres på hjemmebane fra 3. til 13. mars 2016, er det Svein Hjorth som er arenasjef og ansvarlig for selve gjennomføringen av mesterskapet.
Den posisjonen får han erfaring med allerede i februar 2015, når prøve-VM går av stabelen i Holmenkollen.
Fra før har han en solid liste over sentrale roller under World Cup-arrangementene som har blitt arrangert i Norge, og han har ledet organisasjonskomiteen siden 2011. 
 
Fullt fokus
– Jeg går inn i rollen som arenasjef med skrekkblandet fryd, for det ligger en stor jobb foran oss. Men jeg gleder meg veldig til skiskytter-VM. Akkurat nå har jeg hovedfokus på prøve-VM, som blir et 
knallbra arrangement, sier han.
Det var under planleggingsmøte for nettopp prøve-VM at Hjorth fikk hederstegnet festet til brystet.
 
– Ser alle
Skiskytterpresidenten sparer ikke på superlativene når han skal beskrive Hjorths innsats.
– Svein er en uhyre viktig person i dette systemet. Når Svein konkluderer, er du helt trygg på at det er riktig beslutning som er tatt.
I tillegg er han et menneske som får andre rundt seg til å blomstre. Svein ser alle, og har satt kraftige fotavtrykk i Norges Skiskytterforbund, sier Tore Bøygard.

Skrevet av NSSF den 01. des 2014