Lillehammer-OL hadde Kristin og Håkon, Trondheim-VM hadde Bark, mens Holmenkollen har hatt både Fnugg, Ull og Braute. Nå har Skiskytter-VM i Oslo fått sin maskot og frir til publikum for å få hjelp til hva den skal hete. 

– Vi har fått et meget sjarmerende ekorn som maskot og nå setter vi vår lit til det norske folk for å finne et passende navn, sier administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016, Per Bergerud.

Navnet på maskoten skal avgjøres gjennom en konkurranse i samarbeid med Nitimen der det norske folk inviteres til å komme med forslag. Svarfrist er 11. november. Så følger en superfinale den påfølgende uken hvor alle kan være med å stemme frem juryens fem favorittforslag.

Du kan gi ditt forslag på Skiskytter-VMs Facebook-side

Vi trekker en heldig vinner som får en VM-sekk fylt med billetter til VM, maskoten sjæl og masse kult VM-stæsj!

Freidig, sporty og folkelig
Selv om maskoten ikke har fått navn har den allerede rukket å få personlighet. Ekornet beskrives av arrangøren som blant annet sporty, freidig, vennlig og utadvendt.

– Maskoten er jo en energisk liten idrettsutøver, med ski på beina og gevær på ryggen. Det opplever vi at preger personligheten og gir kanskje også en slags føring for hva navnet blir, sier Bergerud.

– Som personlighet er den en krysning mellom Askeladden, Solan Gundersen og Jon Almås, sier Bergerud. 

Braute, Fnugg og Bark
Kristin og Håkon er kanskje Norges-historiens mest kjente maskoter, men det har vært flere ulike navn og skapninger som har frontet mesterskap på norsk jord. Da ski-VM ble arrangert i Trondheim i 1997 het maskoten Bark – og var en grankongle. Ski-VM 2011 hadde to snøfigurer, Ishockey-VM 1999 hadde en isbjørn, mens Elgen Braute frontet Ski-VM i 1982.

– Maskoten er en viktig frontfigur for et hvert mesterskap. Vi ønsker å skape en maskot som gjenspeiler våre verdier og vår grafiske profil. Vi gleder oss til å gi krabaten et navn, sier Bergerud. 

VM-arrangøren har beskrevet følgende personlighetstrekk for maskoten:

  • Sporty og energisk
  • Freidig, men positiv og vennlig
  • Uredd og utadvendt
  • Kan være morsom, men også profesjonell
  • En krysning i personlighet mellom Askeladden, Solan Gundersen og Jon Almås
  • En folkelig og fin type med andre ord

Mer info om VM 2016

 

 

Skrevet av NSSF den 05. nov 2015