Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Siden 2011 kan den også tildeles skiskyttere.

Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollrennene. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.

Medaljen til Domracheva utdeles av styret i Foreningen til Ski-idrettens Fremme (Skiforeningen) i forbindelse med helgens worldcuprenn i skiskyting i Holmenkollen.

– Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd svært imponerende idrettslige resultater er hun en flott representant for sin idrett, sier styreleder Knut Halvor Hansen i Skiforeningen.

Darya Domracheva tok hele tre OL-gull i Sotsji. Hennes meritter omfatter også to VM-gull og to individuelle VM-sølv. Per 21. mars 2014 har hun 16 verdenscupseire, hvorav to i Holmenkollen; fellesstarten i 2011 og sprinten i 2014. I tillegg har Darya en rekke andreplasser i Holmenkollen, i sprint og jaktstart i 2010, jaktstart i 2011, sprint og fellesstart i 2012 og sprint i 2013.

I den innstillende komiteen for tildelingen sitter:
Knut Halvor Hansen, styreleder Skiforeningen (leder)
Erik Røste, president Norges Skiforbund
Eva Tine Riis-Johannesen, styremedlem Norges Skiforbund
Rakel Rauntun, generalsekretær Norges Skiskytterforbund
Erlend Slokvik, visepresident Norges Skiskytterforbund
Rolf Bårdstu, Skiforeningen (sekretær)

 

 

Skrevet av NSSF den 22. mar 2014