Bergerud jobber til daglig som Business Development Director i bemanningsselskapet Proffice Group. Han er styreleder i bemanningsbransjen i NHO Service og i Skiforeningen, og skriver kommentarer for E24.no. Bergerud tiltrer stillingen som administrerende direktør i VM 2016 allerede 1. januar 2014.

– Med Per Bergerud får vi en anerkjent leder som er uredd, strukturert og resultatorientert. Han har den nødvendige erfaringen og kompetansen som kreves for å bygge opp og lede organisasjonen VM 2016. Et samlet styre er svært fornøyde med å få Per Bergerud i denne viktige posisjonen, sier styreleder i VM 2016 Inge K. Hansen.

Per Bergerud er kjent for sine luftige svev (164 meter i Planica som personlig rekord) og imponerende meritter: 8 NM gull, 5 kongepokaler, 2 VM gull, bronse sammenlagt i Hoppuka og innehaver av Holmenkollmedaljen for å nevne noe.

– Vi skal skape en folkefest for det norske folk med utøverne i sentrum, og gi hele skiskytterorganisasjonen et nytt løft! Skiskyting er en spennende idrett med stor publikumsinteresse. Skiskyting har de siste 20 årene utviklet seg og blitt en meget flott stadionkonkurranse med bred internasjonal deltagelse. Den videre utviklingen har jeg lyst å bidra til. Å lede et VM på hjemmebane er noe man sjelden får anledning til, så man må gripe muligheten når den kommer, sier en forventningsfull Per Bergerud som er vant til å ta sats.

I samråd med styret i skiskytter-VM har Bergerud konkludert at det ryddigste er å trekke seg fra styreledervervet i Skiforeningen fra tiltredelsestidspunktet.

– Vi beklager naturligvis dette, men synes samtidig at det er positivt at han i arbeidet med skiskytter-VM tar med seg den gode kunnskapen om Skiforeningens virksomhet, både i Marka og i Holmenkollen, som han har ervervet seg som styremedlem og styreleder, sier generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier.  

VM i skiskyting går av stabelen i Holmenkollen 3.-13. mars 2016
Det kommer trolig i overkant av 45 deltakernasjoner, og rundt 400 deltakere. VM 2016 organiseres som et AS med styre og hovedkomite, og er et sameierskap mellom Norges Skiskytterforbund (70%) og Skiforeningen (30%), i tett samarbeid med anleggseier Oslo Kommune. VM organisasjonen vil også ha ansvaret for å arrangere WC og prøve-VM i Holmenkollen i 2015.
Bergeruds styrelederverv i Skiforeningen vil naturlig nok avsluttes når han tiltrer som administrerende direktør for VM 2016.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med skiidrett på heltid. Gjennom mitt styreverv i Skiforeningen har lysten på å jobbe mer med skiidrett stadig blitt mer aktuelt. Erfaringen fra Skiforeningen blir svært nyttig i dette oppdraget, avslutter Per Bergerud.

Med seg på VM-laget får han økonomi- og forhandlingsansvarlig Geir Olsen (45). Geir Olsen er statsautorisert revisor, har over 20 års erfaring fra økonomi og finans og kommer fra stillingen som CEO i Imarex ASA. Geir Olsen tiltrer stillingen 1. november 2013.

Skrevet av NSSF den 07. okt 2013