Kåringen hyller trenere over hele landet og setter fokus på den viktige rollen de har som forbilder for våre unge idrettsutøvere.

Cecilia Brækhus er en av ambassadørene for kåringen og hyller innsatsen som legges ned av ildsjeler i klubber landet rundt:
– En god trener – enten vedkommende har ansvaret for lag, grupper eller enkeltutøvere – ser hele utøveren. Uten et mellommenneskelig, inkluderende perspektiv som utgangspunkt for hver enkelt utøver, vil trenerens mulighet til å påvirke idrettslig fremgang være begrenset. En god trener må være et eksempel til etterfølgelse, både på og utenfor idrettsarenaen.

Her kan utøverne fra 31. august selv nominere sin trener, uansett alder og idrett. Vinneren kåres 28. september. Foruten heder og ære vil premien være en treningsøkt med en av kampanjens flotte ambassadører.

– Hvert år blir vi utrolig inspirerte når nominasjoner strømmer inn fra barn og unge. Det er tydelig at treneren har en unik posisjon i unge utøveres liv. Vi håper at vi også i år får inn mange flotte historier om disse hverdagsheltene, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

Kåringen av Norges beste trenerforbilde er en del av konseptet Se & bli sett hvor målsetningen er å bevisstgjøre trenere og ledere på den viktige rollen de har som forbilder.

Skrevet av NSSF den 04. sep 2014