Åpningshelgen i IBU Cup startet hos Söta-Bror, Idre.  Det skulle vise seg å bli den svakeste helgen i årets IBU Cup med beste plassering til Fredrik Gjesbakk med femte på sprinten. Ragnhild Femsteinevik viste seg også frem med en sjetteplass. De to som imponerte aller mest var unggutta Sivert Bakken og Vebjørn Sørum, med henholdsvis sjetteplass sprint og tiendeplass på jaktstart.

Sivert Bakken

 sivert bakken

Turen gikk videre til Ridnaun Val-Ridanna hvor Norge kapret en pallplass på miksstafetten med Karoline Knotten, Eline Grue, Vebjørn Sørum & Fredrik Gjesbakk. I de neste øvelsene skulle det bli Johannes Dale-show med dobbeltseier på sprint og jaktstart. Sivert tok sin første pallplass i IBU Cup på sprinten og var farlig nærme å gjenta bragden, men havnet akkurat utenfor på fjerdeplass på jaktstarten. Fredrik var igjen like utenfor pallen med sjetteplass i begge løp.

Johannes Dale

 DaleJ

I Obertilliach klarte Sivert å klatre enda ett hakk oppover på pallen og havnet på andreplass på normalen. Igjen skulle Fredrik havne like utenfor pallen, nå på fjerdeplass. Karoline Knotten tok sin første plass innenfor topp 10  i årets sesong med en åttendeplass. I supersprint gjorde Norge det svært sterkt med Sindre Pettersen som tok sin første seier, Håvard Gutubø Bogetveit havnet like utenfor pallen sammen med Sivert. Karoline tok sin første pallplass i IBU Cupen med tredjeplass på supersprint. På sprinten tok Sivert sin første seier i IBU Cupen med en norsk trio like bak på femte-, sjette- og sjuendeplass (Sindre, Håvard og Fredrik).

Sindre Pettersen

Sindre Pettersen

Karoline Knotten

Karoline Knotten

 

Duszniki Zdroj, Polen, ble det én pallplass til Johannes Dale på sprinten. Tore Leren og Aleksander Fjeld Andersen var for første gang inniblant topp 10 sammen med Sivert. Tore tok enda én plassering innenfor topp 10 i Polen.

I Arber hadde Norge ekstremt mange plasseringer innenfor topp 10, men pallplassene gikk til Johannes med andreplass på sprinten og Ragnhild Femsteinevik som tok sin førstepallplass i IBU Cup med tredjeplass på sprinten. 16 plasseringer fra fjerde til tiende fordelt på seks renn ble fasiten.

Lenzerheide skulle gi Norge flere pallplasseringer, blant annet til Johannes Dale på sprint og på miksstafetten, som bestod av Håvard, Johannes, Ragnhild og Emilie Kalkenberg. Johannes, Håvard og Emilie var alle innenfor topp 10 på både sprint og jaktstart.

Otepää var nest siste IBU Cup – helg som inneholdt supersprint og sprint. Thekla tok helgens første pallplass med tredje på supersprinten. Endre fulgte opp med en knallsterk seier etter en vanvittig siste stående. Henrik L’Abée-Lund tok tredje. På sprinten ble Karoline og Ida Lien, henholdsvis sjette og åttende. Henrik klatret ett steg opp til andreplass fra supersprinten og Johannes var igjen tilbake på pallen med tredje.

Thekla Brun-Lie

Thekla

Endre Strømsheim

endre strømsheim

 

IBU Cupen ble avsluttet i Martell-Val Martello og for en avslutning det skulle bli. Det ble et historisk resultat med fire norske utøvere på de fire første plassene på sprinten. Johannes tok nok en seier foran Endre, Aleksander og Fredrik. Karoline havnet like utenfor pallen på femteplass. På fellesstarten var det guttas tur til å havne utenfor pallen, Aleksander og Johannes ble henvist til fjerde og femte. Karoline havnet for andre gang på pallen på fellesstarten med Karoline Erdal på åttende.

Endre Strømsheim, Johannes Dale, Aleksander Fjeld Andersen & Fredrik Gjesbakk

Martell

I EM var det gutta som stod for medaljene med EM-favoritten Tarjei Bø på startstreken. Tarjei rasket med seg sølv, gull og gull og ble EM-konge. I tillegg til Tarje, ble både Endre og Håvard medaljevinnere, med bronse på normal til Endre og bronse til Håvard på jaktstart. For jentenes del var det Karoline som var nærmest medalje med to femteplasser. Ida var også to ganger topp 10. Aleksander og Ragnhild hadde hver sin topp 10 plassering.

Damelag EM

damelag EM

Herrelag EM

herrelag EM

Skrevet av NSSF den 04. apr 2019