Følgende sies om de to:

IBU Æresmedalje i gull tildeles Tora Berger
Med annerkjennelse og takknemlighet for hennes personlige bidrag og hennes sportslige prestasjoner som tildigere skiskytter. Tora vant verdenscupen totalt 2012-2013 sesongen, 1 gull medalje under vinter OL i 2010 ( normaldistanse), 1 sølvmedalje (jaktstart) og 1 bronsemedalje (stafett) under vinter OL i 2014, 3 gullmedaljer under VM i 2013 (normaldistanse, jaktstart og stafett) og 2 gullmedaljer under VM i 2012 (normaldistanse og fellestart). Hun har til sammen 28 seiere i Vinter OL, VM og World Cup under hennnes aktive karriere innenfor skiskyting.

IBU Æresmedalje i gull tildeles Johnny Rognstad
Med annerkjennelse og takknemlighet for hans innsats som en av grunnleggerne og mangeårige medlem av IBUs Tekniske komite i perioden 1993-2014 og for hans utmerkede og dedikerte innsats til utviklingen av Skiskyttersporten i Norge og verden for øvrig.

– Tora og Johnny er begge to flotte representanter for norsk og internasjonal skiskyting, henholdsvis som utøver og TD. Gullmedaljen of honor er meget velfortjent. De beste gratulasjoner fra Norges Skiskytterforbund, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun.

Skrevet av NSSF den 14. feb 2015