Den 6.-9.juni 2013 ble IBU’s arrangørkonferanse gjennomført. Nær 100 representanter fra de ulike IBU cup og World Cup organisasjonene var på plass i den kommende OL-byen, Sochi. Norge stilte med tilsammen 6 representanter fra hhv. Beitostølen, Geilo og Holmenkollen. Agenda for møtet var evaluering av 2012/13 sesongen, endringer og planer for 2013/14 sesongen,, individuelle møter mellom organisasjonskomiteene og IBU, og befaring på OL-anleggene.

Satsing på IBU cup

IBU kunne se tilbake på en flott akiskyttersesong, med et glimrende gjennomført VM i Nove Mesto, og øvrige internasjonale arrangement av høy standard og med svært gode TV-tall. Under møtet ble det også fremhevet at IBU ønsker å forsterke IBU cup produktet for kommende sesonger, og at arrangører av dette kan vente seg en økning i tilskudd for å kunne opprettholde og heve konseptet. For 2014 sesongen er det World Cup finalen i Holmenkollen 20.-23.mars. IBU og representantene fra Holmenkollen fikk mulighet til å både diskutere kommende sesong, men også langsiktige planer, både arrangement – og rennteknisk for VM på hjemmebane som er i 2016.

OL-anlegget for skiskyting i rute

En del av konferanseprogrammet var omvisning i OL-anleggene. Øvelsene vil bli fordelt på 2 hovedområder, der OL-parken for alle hallidrettene etableres nær kysten i “Coastal cluster” og hvor skiskyting og resten av øvelsene vil foregå i “Mountain cluster”, cirka 6 mil unna.

OL-øvelsene for skiskyting vil foregå på fjellplatået Psekhako Ridge, Laura stadion, 1450 moh. Selv om det er svært mye som gjenstår for at hele vertskapsbyen skal bli klar, både logisikkmessig og anleggsmessig, er i hvertfall skiskytter-fasilitetene i rute. IBU følger tett opp om prosessen og på befaringen kunne de vise frem et nært sagt stadionområde med tilhørende arrangementshus og tribunefasiliteter. Etter vinterens prøve-OL for skiskytterne, ble det klart at det måtte foretas justeringer i selve løypetraseen og dette arbeidet er i full gang. Her jobbes det døgnet rundt, og det er tydelig at arrangøren setter på alle ressurser for å få alt ferdig til vinterens leker. Mens langrennstadion vil være en provisorisk arena, vil hele skiskytterarenaen forbli et permanent anlegg. Det vil også etableres en rulleskitrase på 5km, og arrangørene håper at dette blir en populær arena, sommer som vinter, i årene som følger.

 

 

 

Skrevet av NSSF den 10. jun 2013