Kjære Skiskyttervenner!

Så har det igjen gått et år og et nytt skiskytterår står foran oss.

Sesongen er godt i gang på alle nivå i norsk skiskyting, og jeg registrerer at aktiviteten er høy.

Dette gleder meg.

Etter tinget på Stiklestad er det nye styret godt i gang med sitt arbeid. Langtidsplanen er det tatt tak i og her er det flere spennende og utfordrende tiltak.

Vår administrasjon har hatt et utfordrende år. Med flere utskiftinger og permisjoner har arbeidstrykket vært stort på de som har vært igjen. Jeg setter stor pris på det engasjementet som legges ned. Nå er administrasjonen snart fulltallig igjen, og det er en styrke for hele organisasjonen.

Høsten har helt sikkert vært hektisk for hele organisasjonen, med forberedelser, skiskytterskoler, samlinger og konkurransestart.

Internasjonalt er det avholdt IBU kongress med gjenvalg av Anders Besseberg som president i 4 nye år.

Norge har også fått to nye internasjonale TDer. Det vi ikke er så fornøyd med er at Norge mistet plassen sin i TC.

Sesongåpningen på Sjusjøen er vi svært fornøyd med, også dette året. Dette gjør at vi alle får en «flying» start på sesongen.

OL 2022 prosessen stoppet brått opp denne høsten. Det er nå satt i gang en evalueringsprosess.

Men…….
Forberedelsene til VM 2016 går for fullt. Dette mesterskapet håper og tror jeg vil gi mye tilbake til hele vår organisasjon som rekrutering, synlighet, begeistring osv. Prosjektet bredde – rekrutering fram mot VM 2016, med Tora Berger i spissen har vi stor tro på.

Derfor kan det nå bli godt med en rolig periode før sesongen fortsetter for fullt.

På nyåret går vi inn i den delen av sesongen hvor de store mesterskapene nærmer seg.

For våre beste utøvere er VM i Kontiolahti, FIN det store målet. Det er ikke enkelt å gjøre disse uttakene, men desto mer spennende blir det.

Andre vil ha EM i Otepaa, EST som sitt mål. Stadion er opprustet det siste året og det ligger til rette for flotte og spennende konkurranser.

For våre juniorer er Jr. VM i Raubittschi, BLR kanskje det store målet denne sesongen.

Alle mesterskapene er viktige og gir forhåpentligvis alle inspirasjon til videre satsing.

Andre ser NM, NC, HL og LM som sine arenaer. I denne sesongen er de spredt over hele landet og blir ivaretatt av dyktige arrangører.

For de yngste vet jeg at BENDIT skiskytterfestivaler er viktige arenaer for glede og innsats. Disse festivalene avsluttes på Ål i april med over 1000 startende og utvekslingsløpere fra Frankrike som gjester.

Da er sesongen sannsynligvis over for de fleste. Noen vil allikevel også få med seg det aller siste terminfestede rennet som går i Nord…

Jeg håper at dere ALLE lykkes med de målsettinger dere har satt for sesongen 2014-2015.

Våre tillitsvalgte, trenere og støtteapparat i klubb, krets, team, landslag, vår administrasjon og alle ildsjeler rundt i skiskytter Norge har gjort og gjør en strålende jobb for idretten vår.

Det er en stor trygghet å vite at dere alle legger ned dette store arbeidet, til glede for alle som driver med skiskyting. Så er jeg også sikker på at dere som her er nevnt har stor glede av det dere driver på med.

Vi trenger alle å lade batteriene.

Toppladet kan vi derfor videreføre det gode og viktige arbeidet for skiskyting.

Skiskyttersporten trenger alle som engasjerer seg, offensive tillitsvalgte, trenere, dugnadsfolk osv, osv. Disse er gull verdt for vår organisasjon.

Jeg vil takke dere alle for et veldig godt samarbeid og flott innsats i 2014 og ønsker dere alle lykke til i 2015.

Samtidig ønsker jeg deg og din familie med dette en riktig

GOD JUL og GODT NYTT SKISKYTTERÅR!

Med vennlig hilsen
Tore Bøygard
President
Norges Skiskytterforbund

Skrevet av NSSF den 20. des 2014