Billetter og mer info finner du på oslo2016.no

13. mars samles Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade og resten av verdenseliten for å gjøre opp om edelt metall i Holmenkollen. Mye tyder på at det blir en populær begivenhet. – Det har vært stor pågang de siste dagene. Det er tydelig at mange stod klare til å sikre seg gode billetter da vi åpnet salget, sier Per Bergerud, administrerende direktør for Skiskytter-VM 2016.

Skiskytter-VM byr på 11 øvelser fordelt på åtte konkurransedager. 350 utøvere fra 38 nasjoner deltar.

– Billettene til stafetten for menn, fellesstartene og VMs åpningsdag med mix-stafett har virkelig fått bein å gå på. De beste plassene går først, så jeg anbefaler folk å være tidlig ute med å sikre seg billetter, sier Bergerud.

Billettslippet ble feiret med skiskytterfest i Oslo sentrum der Tora Berger var tilstede med inspirasjonsturnéen Spenning i sikte.

Inviterer til idrettsfest
Det bygges tribuneplass til 25.000 tilskuere per konkurransedag, mens 1300 frivillige skal bidra med entusiasme og stå-på-vilje. 

– Alle som vil gjenoppleve den fantastiske VM-følelsen i Holmenkollen bør ta turen til nasjonalanlegget i mars. Det blir idrettsfest for hele Norge, sier Bergerud.

Medaljeseremoni på Karl Johan
I tillegg til konkurransene i Holmenkollen, vil det være mye aktivitet i Oslo sentrum i VM-perioden. 

– Det blir storslått åpningsseremoni 2. mars, og medaljeseremonier og konserter midt på Karl Johan hver kveld etter konkurransene. I sentrum vil alt være gratis for publikum, sier Bergerud.

I tillegg blir det barneaktiviter med mini-skiskytteranlegg i Spikersuppa, handlegate, festivalområde og publikummere i lystig lag.

Farvel til kongen?
Selv om man aldri skal si aldri, er det liten tvil om at VM i Oslo blir Ole Einar Bjørndalens siste på hjemmebane. 41-åringen fra Simostranda nærmer seg slutten av karrieren, men som han viste i Sotsji, betyr ikke alderen at han ikke kan ta gull. 

– Ole Einar er en ringrev og stiller nok meget godt forberedt til VM. Har han dagen skal du ikke se bort fra at det kan bli gull på Ole i Holmenkollen, sier Morten Djupvik, idrettssjef i Norges skiskytterforbund.

Avslutningsseremonien arrangeres i Holmenkollen siste konkurransedag 13. mars. Holmenkollen var også arrangør for VM i skiskyting i 1986 og 2000. Oslo2016 er det 48. verdensmesterskapet i skiskyting.

Billettene koster fra 200 kroner, pluss avgift, og kan kjøpes via www.oslo2016.no.

Vi håper å se dere alle til folkefest i Holmenkollen 3.-13. mars 2016!

Skrevet av NSSF den 29. aug 2015