Holmenkollen blir fast finalearrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Det har det Internasjonale Skiskytterforbundet bestemt.

– Skiskytter-familien elsker å komme til Holmenkollen. De har en erfaren organisasjon som sikrer flotte konkurranser, mange frivillige som gjør en fantastisk jobb og logistikken fungerer svært godt. Når du legger til fantastisk atmosfære med entusiastiske publikummere i en legendarisk arena, får du virkelig en verdig avslutning på en lang og spennende sesong, sier President i IBU, Olle Dahlin.

 Holmenkollen har vært arena for finalen i verdenscupsesongen til skiskytterne flere ganger tidligere. Nå er det imidlertid vedtatt at Norges nasjonalanlegg skal huse finalen årlig fram til 2022.

 Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, har hatt ansvaret for verdenscupen i skiskyting de siste tre årene. Arrangementet samlet i 2019 nær 27.000 publikummere fordelt på fire konkurransedager. Neste års finale skjer 20. – 22. mars.

 – Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena – ikke bare for hopp og langrenn. Anlegget er i stadig utvikling og i tett samarbeid med kommunen skjer det stadig nye forbedringer. IBUs bestemmelse skaper forutsigbarhet både for oss, kommunen og våre samarbeidspartnere, sier Vestgren Sæterøy.

 

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen

• Ble gjennomført for første gang i 1984

• VM i skiskyting ble arrangert i 2016 med stor sportslig suksess

• Siden 2017 har idrettsarrangøren Holmenkollen Skifestival AS hatt ansvaret for gjennomføringen

•  Sesongens finale gjennomføres 20. – 22. mars 2020

• Les mer på: https://holmenkollenskifestival.no/skiskyting/ 

 

Skrevet av NSSF den 26. sep 2019