Hver av de tre talentene får 25.000 kroner i stipend. Tildelingen skjer i forbindelse med årets Holmenkollrenn 15.-17. mars.

– Alle de tre utøverne oppfyller kriteriene for legatet: De har oppnådd gode resultater så vel nasjonalt som internasjonalt, de viser vilje til å satse seriøst på sin idrett fremover, og de tilhører ikke Skiforbundets eller Skiskytterforbundets elitelag, kommenterer Skiforeningens styreleder Per Bergerud.

Han har sammen med Skiforeningens generalsekretær Bente Lier, Norges Skiforbunds president Erik Røste og visepresident Kristin Sæterøy, vurdert kandidatene som er foreslått av sine forbund.

Det unge alpintalentet Henrik Kristoffersen (f 1994) er på den siste listen rangert som nr. 25 i slalåm og 57 i storslalåm. Han tok gull i storslalåm i junior VM i 2012 og to gull (slalåm og storslalåm) i ungdoms-OL samme år. Han har to førsteplasser i Europacupen i sesongen 2012 og en tredjeplass denne sesongen. Henrik vant også NM senior slalåm i 2012, og har etablert seg i World Cup slalåm denne sesongen som den yngste utøveren i ”sirkuset”.

Langrennsløperen Ragnhild Haga (f 1991) vant allerede i Ungdoms-OL i 2009 sitt første gull i et internasjonalt mesterskap. Hun ble i 2011 juniorverdensmester på 5 km og i stafett, og i 2013 ble hun U23-verdensmester på 10 km fri og på 15 km skiathlon. Ragnhild er nå på Norges Skiforbunds rekruttlag hvor hun satser seriøst på ytterligere fremgang og plass på elitelaget i fremtiden.

Skiskytteren Erlend Øvereng Bjøntegaard (f 1990) er andre års senior. Han er på rekruttlandslaget og debuterte i World Cup i desember 2012 med en meget sterk 7. plass på normalprogrammet. Han var også med og tok en sterk 2. plass under Word Cup stafetten i Oberhof. Erlend ble også tatt ut til troppen til VM i Nove Mesto.

– Dette er tre meget talentfulle og flotte ambassadører for idretten. De jobber alle hardt og målrettet for å utvikle seg videre. Samtidig er de gode rollemodeller som med glede gir av seg selv til fellesskapet og er opptatt av å skape god lagmoral. Som en anerkjennelse for dette er vi glade for å kunne bidra litt til deres videre utvikling, og vi ønsker dem lykke til fremover, sier generalsekretær Bente Lier.

 

Skrevet av NSSF den 13. mar 2013