Junior-VM gikk av stabelen i Slovenske Brezno-Osrblie 22.-28 februar. I over halvparten av øvelsene ble det medalje til Norge.

I junior-VM er det to aldersklasser; ungdom menn og ungdom kvinner 17-19 år, og junior menn og junior kvinner 20-21 år. Det ble 6 medaljer i juniorklassen og 3 i ungdomsklassen, og i alle klassene tok Norge med seg stafettmedalje hjem!

Sindre Pettersen – en kommende stjerne?
Sindre Pettersen fra Nittedal SSL startet den norske medaljefangsten med medalje av aller gjeveste valør allerede på sin første konkurranse; normalprogram for junior menn. 

Sindre endte på 8. plass på sprinten, men på jaktstarten hadde Nittedalsgutten nye medaljeplaner og med gnistrende fart i sporet gikk han seg opp til en knallsterk 2. plass bare 13 sekunder bak vinneren.

På sprint ungdom menn tok Sivert Bakken medalje da han gikk inn til bronseplass.

Ingrid med knallsterkt VM
Ingrid Landmark Tandrevold er allerede inne i sin første sesong på elitelandslaget og beviste under junior-VM at hun har noe på laget å gjøre. Det ble 2 individuelle medaljer til Ingrid, først sølv på sprint for junior kvinner etterfulgt av bronse på jaktstarten.

4 stafettmedaljer
Junior-VM fikk en fantastisk avslutning for Norge med medalje på alle forsøk i stafettene. Først ut var ungdom menn, som knuste all motstand og vant stafetten med 54 sekunder på Russland på 2. pass. På det norske gullaget gikk Jørgen Brendengen Krogsæter, Ullensaker SK, Vebjørn Sørum, Søndre Ål SK og Sivert Bakken, Vingrom IL, tre knallsterke etapper.

De norske jentene fulgte opp guttas seier med en 2. plass i klassen ungdom kvinner. Marthe Kråkstad Johansen, Bossmo & Ytteren IL, Marit Ishol Skogan, Steinkjer SK og Mari Wetterhus, Svene IL utgjorde det norske sølvlaget.

Sølv ble det også på stafett junior menn der Dag Sander Bjørndalen, Simostranda IL, Johannes Dale, Fet SK, Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL og Sindre Pettersen, Nittedal SSL, gikk de fire etappene.

På junior-VMs aller siste øvelse kunne Norge igjen juble for gull. For andre år på rad tok de norske juniorjentene seieren på stafetten. Hilde Eide, Øystre Slidre SSL, Karoline Erdal, Førde IL og Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF feide alle motstandere til side, ledet store deler av stafetten og var aldri i nærheten av å gi fra seg seieren.

18 medaljer på to år
I år ble det tangering i antall medaljer fra fjoråret. Også i 2016 kunne de norske utøverne ta med seg 9 medaljer hjem. Det viser at stabiliteten på juniorsiden er sterk og god.

Dessuten ble Norge nest beste nasjon i år, kun slått av Russland som endte med 11 medaljer.

Dette lover godt for norsk skiskyting, vi kommer til å ha masse å juble for i årene framover!

Under ser du bildekavalkade av alle medaljevinnerne i junior-VM. Flere bilder fra mesterskapet finner du her.

 

Skrevet av NSSF den 02. mar 2017