I forbindelse med etalering av ny landslagslagsmodell har Norges Skiskytterforbund gleden av å presentere Morten Aa Djupvik, som ny idrettssjef. Ansettelsen medfører en splitting av arbeidsoppgavene for nåværende idrettssjef, Per Arne Botnan i to roller som idrettssjef og landslagssjef. Morten Aa Djupvik tiltrer som idrettssjef i 100% stilling fra og med 1. mars 2015 mens Botnan ble ansatt som landslagssjef 1. juni 2014.

Landslagssjefen skal rapportere til idrettssjefen og ha oppfølgingsansvaret for støtteapparatet rundt løperne, herunder coache trenere, smøreteam og helseteam. Landslagssjefen vil legge det sportslige planarbeidet sammen med landslagstrenerne, og være ansvarlig for uttak i henhold til uttakskriteriene. Stillingen vil være operativ, og følge landslagene ute på samlinger og konkurranser. Videre vil landslagssjefen være hovedleder for World Cup – og VM/OL troppen.

Idrettssjefen rapporterer til generalsekretæren og vil være overordnet leder for landslagene, med hovedansvar for å følge og videreutvikle NSSFs sportslige strategi, skiskytterfilosofi, samt jobbe mot den til enhver tid optimale landslagsmodell og struktur. Idrettssjefen vil ha et kommersielt ansvar inn mot landslagene i samarbeid med Markeds- og Kommunikasjonssjef Gunnar Glavin Nybø.

Morten Aa Djupvik har tidligere jobbet som landslagstrener i Norges Skiforbund, der han i perioden 2006-2011 var hovedtrener for herrelandslaget. Djupvik har i sin trenerkarriere oppnådd imponerende resultater både fra VM og OL. Etter VM i Holmenkollen i 2011 frem til nå har Djupvik jobbet i Aker Solutions som Vice President Corporate HR.

– Jeg er meget godt fornøyd med rekrutteringen av Morten Aa Djupvik som idrettssjef i Norges Skiskytterforbund. Morten har en imponerende CV, både fra idrett og næringsliv, som jeg er sikker på vil være med på å utvikle NSSFs sportlige satsing på en god måte. Med Morten på laget har vi de beste forutsetninger for å videreutvikle vår sportslige strategi og skiskytterfilosofi fra rekrutt til elite på kort og lang sikt. I tillegg vil vår nye landslagsmodell med Per Arne og Morten i spissen ivareta og utvikle landslagets elitesatsing, og samtidig levere på økte kommersielle oppgaver på en effektiv og smidig måte, sier generalsekretær Rakel Rauntun.

– Jeg ser fram til nye utfordringer som idrettssjef i Norges Skiskytterforbund. Etter å ha vært ute av toppidretten de siste 4 årene, gleder jeg meg til å ta fatt på spennende utfordringer i Norges Skiskytterforbund.  På kort sikt blir fokuset å være best mulig forberedt på alle områder inn mot VM på hjemmebane i 2016, både sportslig og profilmessig. I et lengre perspektiv ligger det spennende oppgaver på utviklingssiden i forhold til rekruttering og beholde aktive utøvere i skiskyttersporten lengre inn i senioralder. Jeg er ydmyk overfor oppgaven jeg har påtatt meg, og ser fram til å jobbe med kolleger på et høyt faglig nivå, sier Morten Aa Djupvik.

Skrevet av NSSF den 15. des 2014