To sprinter i NC 

På lørdag ble det arrangert sprint på Os, og det skulle være jaktstart på søndag. Juryen endret jaktstarten til sprint med hensyn til utøvernes helse. Det ble en mer åpen kamp om poengene på søndagen enn det det kunne vært med en jaktstart, siden man startet med blanke ark. I tillegg var det i de yngre klassene gode muligheter for å klatre på sammenlagtlistene, i og med at det var mange utøvere i jr- og ungdom-VM i Osrblie. 

K 17

Etter helgen er det fryktelig jevnt i toppen i K 17 etter fire renn. Gro Njølstad Randby leder med 157 poeng, tett etterfulgt av Gunn Kirsti Tvinnereim, Ingeborg Almeland Rolstad, Hanne Kråkstad Johansen og Linnea Winsvold som alle har poeng fra 143 til 139 poeng. De store vinnerne av helgen var Randby og Tvinnereim som begge tok hver sin seier og pallplass. Det blir spennende å følge med på denne poengkrigen senere i sesongen. 

M 17 

I M 17 er det litt mer vann mellom båtene, og Emil Hage Streitlien med 154 poeng troner øverst på toppen. Ole Tafjord Suhrke er på andreplass med 132 poeng. Fra tredjeplass og nedover er det veldig jevnt, men det er Andreas Øyen Tøraasen som innehar tredjeplassen på 98, foran Jakob Høsøien på 95 og Lars Fauchald på 91. Det er svært mange i toppen som tar med seg rundt 60 poeng fra helgens renn, men Streitlien tar med seg hele 82 og øker avstanden til de andre.

K 18

Frida Tormodsgard Dokken troner ensomt på toppen etter helgens NC med 156 poeng etter fire renn. Det er foreløpig en tøff kamp fra andre- til femteplass hvor poengsummen ligger mellom 115 og 108 poeng. Disse jentene er følgende; Amalie Denise Andersen, Marit Østhus, Mari Andrea Kilskar Grevskott og Tuva Aas Stræte. Alle jenten rykker i fra de som deltok på ungdom-VM, som Ukaleq Astri Slettmark, Synne Owren og Maren Bakken. Det blir spennende å se om jentene fra Osrblie klarer å svare under neste NC.

M 18 

Det er intet unntak i M 18 når det kommer til poengsum til lederen, som ligger mellom 150 og 160 poeng i de yngste klassene. Med 157 poeng leder Morten Hol over Martin Uldal med 153. Peder Fekjan Solheim gjør det veldig bra i helgen, noe som gjør at han samler mye poeng og klatrer til 136. Trym Gerhardsen, som ledet etter første helg og deltok i ungdom-VM, taper terreng og faller ned på åttendeplass. Det er flere gutter som gjør det bra i helgen og Morten Tørnblad Sameien ligger på fjerdeplass, etterfulgt av Einar Hedegart.

K 19

Anne De Besche glimrer med sitt fravær etter å ha vunnet begge renn i første NC, og taper terreng siden hun deltok i ungdom-VM. Det samme gjelder Marte Carlson Møller.  Flere jenter benyttet den muligheten, spesielt Åsne Skrede, som overtar førsteplassen etter fire renn med 153 poeng med to gode renn på Os. Oda Støen Kolkinn gjør det veldig bra i helgen og klatrer helt opp til andreplass med 141 poeng. Kristine Hokseng Øien og Nora Dokken følger etter, med 132 og 131 poeng.  

M 19 

M – 19 er den første klassen hvor lederen ikke har over 150 poeng. Simen Eliassen Kvarme tar dobbeltseier i helgen, og kryper dermed opp på førsteplass med 146 poeng. Håvard Mo og Vetle Paulsen som gjorde det fryktelig godt første helg, var borte på ungdom-VM og faller litt ned på listen. På andreplass ligger Martin Alfheim med 129 poeng og på tredjeplass med 123 poeng er det Mats Øverby. En annen som gjør det bra i helgen er Jørgen Solhaug Sæter, som klatrer til fjerdeplass på listen. Videre var det veldig varierende resultater fra dag til dag på Os, og det er dermed veldig jevnt. 

K 20-21

Med flere utøvere i jr-VM, er det nå helt åpent i K 20-21 etter 6 renn. Marit Ishol Skogan troner øverst på 184 poeng, etter å ha gjort det veldig bra i helgen, etterfulgt av Juni Arnekleiv, Hilde Fosse og Marthe Kråkstad Johansen som begge var deltakere i jr-VM. I tillegg var Randi Sollid Nordvang og Mari Wetterhus på jr-vm som begge fortsatt er innenfor topp 10. Andrine Øverland Hatling klatrer til en femteplass etter å ha vunnet søndagens sprint og har nå 149 poeng. Det var også veldig varierende resultater fra dag til dag i K 20-21, og det er dermed veldig jevnt. Stina Brattegard var den som samlet tredje flest poeng etter Ishol Skogan og Vilde Aurora Gusevik Skotland som skrapet sammen 68 poeng, og klatrer til åttendeplass sammenlagt. 

M 20-21

Dag Sander Bjørndalen er helgens store vinner, og har nå 204 poeng. I tillegg gjorde Trygve Bondhus Often det bra, og overtar andreplassen sammenlagt med 161 poeng. Med flere kanoner i jr-VM, som Magnus Bøe, Jørgen Brendengen Krogsæter, Fredrik Arne Grusd, Vebjørn Sørum og Sivert Guttorm Bakken, som ikke hadde muligheten til å ta poeng, er det nå full kamp og svært jevnt. Magnus Bøe tviholder på tredjeplassen med 157 poeng, like foran Øyvind Rikheim Haugan. I M 20-21 var det mange som tok mellom 50-60 poeng i helgen, og det medfører at det blir lite endringer. Vegard Horneberg Selnæs taper litt terreng etter helgen, og faller ned på 6. plass

K senior

Eline Grue fortsetter å lede sammenlagt etter åtte renn med 262 poeng, selv om hun var borte fra helg nummer 2. Sigrid Bilstad Neraasen knapper litt innpå Grue denne helgen, og skaffer seg 230 poeng totalt. Helgens store vinner er Ida Emilie Herfoss, sammen med Ida Lien. Herfoss overtar tredjeplassen på 229 poeng, tett etterfulgt av Tonje Marie Skjelstadås på 226. Lien bykser opp til femteplass og 215 poeng. 

M senior

Endre Strømsheim tar the double og blir helgens seniorkonge. Med det klatrer han opp til sjetteplass, selv om han ikke deltok på NCs første helg. Tore Leren, som ikke deltok på helgens NC i Os, innehar fortsatt førsteplassen med 218 poeng. Vegard Bjørn Gjermundshaug hadde muligheten til å overta førsteplassen, men mangler kun ett poeng til å lede. Martin Femsteinvik gjør det også bra i helgen, og kriger seg opp til en tredjeplass med 205 poeng. Sindre Fjellheim Jorde faller ned til femteplass, siden han ikke gikk på Os. Det er Petter Austberg Bjørn som stjeler fjerdeplassen. 

 

Oversikt over neste NC er her

Oversikt over sammenlagtliste NC er her

Skrevet av NSSF den 04. feb 2019