Pressemelding fra arrangøren:

NM rulleskiskyting 2012 – en gave til publikum Organisasjonskomiteen for NM 2012 i rulleskiskyting, satt sammen av klubbene Fossum Idrettsforening, Nittedal skiskytterlag og Oslo skiskytterlag, ønsker hjertelig velkommen til to fartsfylte og uforutsigbare dager i VM-traseene i Holmenkollen Riksanlegg – et anlegg både byen og nasjonen er stolte av.

– Vi har med oss alle landslagsløperne for både kvinner og menn, og de som følger tett bak. Stortalenter i alle juniorklassene er med, og det er kanskje det vi gleder oss mest til; å se hvordan våre unge hevder seg i de kuperte traseene med nylagt asfalt, sier organisasjonskomiteens leder, Per Maltun.

Byens populære ordfører og eier av Riksanlegget (Oslo kommune), Fabian Stang, vil overvære arrangementet. Vi hilser ordføreren spesielt velkommen.

– Vi ønsker også våre sponsorer og samarbeidspartnere velkommen og vel til stede. Uten dem ville det ikke vært mulig å gjennomføre et forsvarlig mesterkamp – verken for utøvere eller publikum. For første gang sender NRK direkte fra NM, fra seniorøvelsene både lørdag og søndag, forteller Per Maltun.

Første gang på asfalt i VM-traseene
Dette er første gang publikum får anledning til å se våre sterkeste skiskyttere på asfalt i de tøffe VM-traseene som løperne også skal bruke under skiskytter-VM i 2016. Nå blir det mann-mot-mann dueller og kvinne-mot-kvinne dueller i det samme, tøffe terrenget.

430 toppmotiverte deltakere i senior- og juniorklassene – fra inn– og utland stiller til start, og tar dette NM minst like seriøst som et World Cup renn. Et meget viktig renn i sesongoppkjøringen opp mot VM i Nove Mesto, Tsjekkia!

Gratis inngang
Arrangøren ser for seg en folkefest og tror at sportsinteresserte derfor kjenner sin besøkelsestid, ikke minst tatt i betraktning at hele mesterskapet bys på overfor publikum uten inngangspenger.

Følg vår oppfordring; møt opp og få en god (sports-)opplevelse i Kollen til helgen!

 

Skrevet av NSSF den 15. mar 2013