Ved midnatt 2. juni gikk søknadsfristen for å søke til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om å få være vertskap til skiskytter-VM i 2016 ut. På mandag ettermiddag fikk Norges Skiskytterforbund en gledelig beskjed, ved fristens utløp var Holmenkollen den eneste søkeren til VM i 2016.

Det betyr at det meste ligger til rette for en ny folkefest i Holmenkollen, og det betyr at norsk skiskyting går noen spennende år i møte. IBU har informert om at det kan søkes etter fristen, men da må IBU-kongressen først godkjenne en eventuell søker på overtid, før de stemmer mellom kandidatene. Det har ved tidligere tildelinger ikke kommet søknader etter fristen.

Dette er tredje gang på rad Norge og Holmenkollen søker om å få være vertsskap for skiskytter-VM. Tidligere har Norge tapt avstemningen for Tsjekkia (2013) og Finland (2015).

– Etter at vi tapte kampen om mesterskapet i 2015 evaluerte vi oss selv grundig, og fant ut at vi kunne bli bedre på flere punkter. Vi måtte tenke nytt og ba om tilbakemeldinger fra delegater og utøvere fra mange forskjellige nasjoner. Den holdningsendringen håper jeg nå skiskytterverden har fått med seg. Det har vært en prosess vi har lært mye av, og som også har styrket oss som organisasjon. Samtidig vil jeg gjerne takke Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Poiree for å bidra sterkt med sine erfaringer og for å samle innspill fra utøvere i flere land, sier Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun.

Den endelige avgjørelsen blir tatt på IBU-kongressen i Merano, Italia, den 2. september 2012.

Skrevet av NSSF den 15. mar 2013