K Senior

Sigrid Bilstad Neraasen hadde en veldig bra helg, noe som gjorde at hun tok over ledelsen i sammendraget med 301 poeng. Ida Emilie Herfoss klatret opp på andreplass i sammendraget med 289 poeng, etter to gode renn. Viljugrein Stølen klatret mange plasser på sammenlagtlisten etter seier på sprint og et godt normalprogram. Hun overtar tredjeplassen med 268 poeng. Eline Grue på 262 poeng falt litt nedover sammenlagt etter at hun ikke deltok pga. deltagelse i EM.  Tonje Marie Skjeldstadås falt noen plasseringer og ligger dermed på femteplass med 261 poeng. Ida Lien deltok i EM og er fortsatt på 215 poeng.

K 20/21

Marit Ishol Skogan på 270 poeng fortsetter å prestere og øker dermed ledelsen i sammendraget, med blant annet seier på normal. Hilde Fosse med 241 klatrer opp på andreplass, etter en helg med seier på sprinten etter jr-VM. Juni Arnekleiv med 236 poeng kommer opp på tredjeplass etter å ha sanket nesten 70 poeng med andreplass på normal som beste resultat. Også hun kom fra jr-VM. Vilde Aurora Skotland-218 poeng tar over fjerdeplassen med blant annet 2. plass på normal og en god sprint. Marthe Kråkstad Johansen ligger på femteplass med sine 197 poeng etter at hun også gikk jr-VM. Mari Wetterhus og Randi Sollid Nordvang kom også fra jr-VM og deltok dermed ikke på fjerde NC-helg.

K 19

Åsne Skrede topper med 229 poeng og fortsetter å lede sammenlagt etter blant annet pallplass på sprint og fjerde på normal. Nora Dokken Berget leverer samme resultater som Skrede, bare omvendt og beholder andreplass med 207 poeng. Oda Støen Kolkinn er nummer 3, med sine 199 poeng og sin beste plassering som nummer to på normal. Anne Buemann De Besche har 177 poeng og klatrer til fjerdeplass med sin andreplass på sprint etter å ha vært i jr-VM. Marte Carlson Møller blir helgens store vinner med dobbeltseier og klatrer dermed opp på femteplass med 168 poeng etter at hun også gikk glipp av fjerde NC-helg pga. jr-VM.

K 18

Det er veldig jevnt i toppen i K18. Marit Øyhus leder knapt med sine 175 poeng, foran Synne Owren på 174 poeng. Hedda Thoresen Bolstad ligger rett bak de to i tet, med sine 170 poeng. Mari Torsteinsrud, ligger på fjerdeplass etter en andreplass på sprint. Frida Tormodsgaard Dokken gikk ikke, men beholdt 5. plassen sammenlagt, delt med Amalie Denise Andersen. Synne tok et jafs med seier og andreplass etter jr-VM. Hedda noterte to tredjeplasser. Verdt å nevne at Maren Bakken, jr-VMs dronning, tok seier på normalen og hoppet oppover på listene. Spenningen vil leve videre utover sesongen. 

K 17

Gro Njølstad Randby med 239 poeng hadde en bra helg med seier på sprint og beholdt ledelsen sammenlagt. Gunn Kirsti Tvinnerheim følger like bak med sine 224 poeng etter andre- og fjerdeplass. Linnea Winsvold og Hanne Kråkstad Johansen deler tredjeplassen, etter en helg med like resultater (én pallplass hver). Eivor Melbybråten tok seieren på normal og ligger nå på sjetteplass. Det er jevnt i toppen, og spenningen lever før de to siste NC rundene.      

M Senior

Martin Femsteinevik gikk gode løp med beste som andreplass på sprint og leder sammenlagt med 286 poeng. Harald Øygard hadde en veldig bra helg og klatret opp på andreplass med 244 poeng etter seier på normal og tredje på sprint. Petter Austberg Bjørn er nå på tredjeplass etter fjerde på sprinten som best. Tore Leren faller noen plasseringer på grunn av deltakelsen i EM, men er på fjerde med 218 poeng. Like bak følger fortsatt Vegard Bjørn Gjermundshaug som ikke gikk med 217 poeng. Endre Strømsheim tapte terreng etter han leverte knallbra resultater i EM. Øystein Ulekleiv vant sprinten.  

M 20/21

Junior-VM-stjernene Sivert Guttorm Bakken og Vebjørn Sørum tok hver sin seier i helgen og klatrer på listene. I sammendraget leder fortsatt Dag Sander Bjørndalen etter en helg han neppe er fornøyd med med sine 233 poeng. Øyvind Rikheim Haugan tok innpå Dag Sander og har nå 214 poeng på andreplass med fjerde på normal som beste resultate. Håvard Kne Galåen er på tredjeplass i sammendraget med 186 poeng, tett etterfulgt av Fredrik Bucher-Johannessen på 184 og Jørgen Brenden Krogsæter på 183 poeng sammen med Øyvind Aalling Lio

M 19

Jørgen Solhaug Sæter er helgens poengvinner med andre- og tredjeplass og leder nå sammendraget med 199 poeng. Simen Eliassen Kvarme innehar andreplassen etter en helg han kanskje ikke er så fornøyd med. Mats Øverby leverte variert med blant annet seier på sprinten og er på tredjeplass sammenlagt med 179 poeng. Martin Alfheim jager like bak med 172 poeng. Eirik Nome tok forresten seier på normal.

M 18

Martin Uldal hadde en meget solid helg og leder nå med 234 poeng med blant annet andreplass på normal. Morten Hol ligger på andreplass med 205 poeng og tapte litt terreng. Peder Fekjan Solheim ligger på tredjeplass med 199 poeng med blant annet andreplass på normal som sin beste plassering. Morten Tørnblad Sameien ligger på fjerde med 168 poeng og tapte litt terreng. Trym Silesand Gerhardsen tok sprintseieren og klatrer opp til femteplass etter sin deltakelse i jr-VM på 167 poeng. To ganger tredjeplass fikk Tobias Ottersen og ligger like bak med 165 poeng.

M 17

Emil Hage Streitlien øker ledelsen etter seier på normalen og leder ganske klart med 220 poeng. Ole Tafjord Suhrke beholder andreplassen med 167 poeng. Vegard Thon med 150 poeng og andreplass på sprinten øker poengsummen bra i sammendraget. Vemund Kragh hadde en bra helg med tredje- og fjerdeplass og er nå på fjerdeplass i sammendrage med 149 poeng. Jacob Høsøien tok andreplass på normalen og ligger på femte sammenlagt med 140 poeng. Det er veldig jevnt bak Emil Streitlien i sammendraget og de to siste NC-rundene vil bli avgjørende.

 

NM normal

K 17:

 1. Eivor Melbybråten
 2. Gunn Kristi Tvinnereim
 3. Linnea Winsvold

K 18:

 1. Maren Bakken
 2. Synne Owren
 3. Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad

K 19:

 1. Marte Carlsson Møller
 2. Oda Støen Kolkinn
 3. Nora Dokken Berget

K 20-21:

 1. Marit Ishol Skogan
 2. Juni Arnekleiv
 3. Guri Sanvold

M 17:

 1. Emil Hage Streitlien
 2. Jakob Høsøien
 3. Kristian Oleander Falmår

M 18:

 1. Martin Nevland
 2. Martin Uldal
 3. Tobias Ottersen

M 19:

 1. Eirik Nome
 2. Jørgen Solhaug Sæter
 3. Mathias Indrelid Haugen

M 20-21

 1. Vebjørn Sørum
 2. Fredrik Bucher-Johannessen
 3. Simen Hårstad

NM miksstafett

17-21:

 1. Oppland 1 – Marit Øygard, Vebjørn Sørum, Sivert Guttorm Bakken
 2. Nord-Østerdal 2 – Randi Sollid Nervang, Magnus Fjerding Moan, Jørgen Solhaug Sæter
 3. Oslo og Akershus 2 –  Anne Buemann De Besche, Øivind Aalling Lio, Fredrik Arne Grusd

17-senior:

 1. Oslo og Akershus 1 – Gunhild Viljugrein Stølen, Sindre Fjellheim Jorde, Sturla Holm Lægreid
 2. Telemark og Vestfold 1 – Ida Emilie Herfoss, Magnus Håkonsen, Hogne Findal Skar
 3. Buskerud 1 –  Mari Wetterhus, Herman Dramdal Borge, Brage Reier Groven

17-18:

 1. Buskerud 1 – Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad, Vemund Kragh, Peder Fekjan Solheim
 2. Oslo og Akershus 1 – Vilde Børseth, Morten Tørnblad Sameien, Tobias Ottersen
 3. Telemark og Vestfold 1 – Gro Njølstad Randby, Olav Markus Tveit Aakre, Kasper Dagsland Gulbrandsen
Skrevet av NSSF den 08. mar 2019