Kom i Kollen og se våre VM-helter!

Gullrekka begynte på åpningsdagen torsdag 7. februar da Tora Berger, Synnøve Solemdal, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen gikk Norge inn til seier i Mix-stafetten.

Gull og sølv på sprint
På lørdag var det klart for sprint for både kvinner og menn. Med bare én  strafferunde kunne Emil Hegle Svendsen innkassere sitt første individuelle VM gull i sprint. Ole Einar Bjørndalen hadde også en stor dag i sporet, og bare en fattig bom på siste skudd på stående skyting knuste hans gullhåp og sendte han ned på fjerdeplass.

Tora Berger var ikke mye dårlige, og tok sølv på kvinnenes sprint, kun slått med 6,4 sekunder av ukrainske Olena Pidhrushna.

Høydramatiske jaktstarter
Et stort bedre utgangspunkt for Emil og Tora på jaktstarten kunne vi ikke be om. Og de visste å utnytte det begge to. De fleste har vel fått med seg den høydramatiske spurten som endte guttas jaktstart. Med bare 2,4 cm margin kunne Emil Hegle Svendsen juble for gull foran Martin Fourcade på jakstarten.

På kvinnenes jaktstart pådro Tora Berger seg tre strafferunder, men med en feilfri siste stående skyting var det ingen som kunne tukte dronningen fra Lesja, og hun gikk dermed inn til sitt andre VM gull for året, og sin 23. verdenscupseier totalt. Dermed er hun den norske kvinnelige utøveren som har flest verdenscupseire, og vi kan med trygg grunn kalle henne «Skiskytterdronning».

Ann Kristin Aafedt Flatland så lenge ut til å ta medalje på jaktstarten, men på siste runde falt hun og ødela medaljesjansene, og måtte dermed nøye seg med en 7. plass.

Nytt gull til Tora
Onsdag gikk Tora Berger inn til et nytt gull på kvinnenes normaldistanse. Mens gutta dessverre ikke fikk noen pallplasseringer på sin 20 kilometer.

Gulljenter og gullgutter
Fredag gikk Hilde Fenne, Ann Kristin Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger inn til stafettseier. Den spennende konkurransen endte til slutt på topp for Norge, med Ukraina og Italia tok sølv og bronse.

På guttas stafett dominerte Ole Einar Bjørndalen, Henrik L’Abée-Lund, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen, og gikk inn til en klar seier foran Frankrike og Tyskland.

Tarjei er tilbake
På kvinnenes fellesstart var det ingen som kunne hamle opp med Darya Domracheva, men VM-dronningen Tora Berger tok sølvet bak den hviterussiske jenta. Tora endte dermed opp med fire gull og to sølv i VM i Nove Mesto.

På mennenes fellesstart var det endelig Tarjei Bøs dag. Tarjei har slitt med sykdom i en lang periode, men viste at han endelig er tilbake på topp da han tok sitt første individuelle gull i dette mesterskapet på søndag. VM-kongen Emil Hegle Svendsen kunne innkassere sin femte medalje i mesterskapet og tok med seg fire gull og en bronse hjem. 

Vi gratulerer alle utøverne og støtteapparat og ikke minst alle som heier på de norske skiskytterne med et fantastisk VM!

 

 

Skrevet av NSSF den 11. feb 2013