Den nye landslagsmodellen trer i kraft først 2014/15 sesongen. I den nye modellen vil det bli to 100% stillinger; landslagssjef og idrettssjef. Landslagssjefen skal ha det sportslige, operative ansvaret for trenere og utøvere under WC og mesterskap. Landslagssjefen vil også ha personalansvaret for trenere, smøre- og helse-team og de øvrige funksjonene i støtteapparatet.

Idrettssjefen vil jobbe administrativt med strategiske oppgaver, samt være bindeledd mellom administrasjon, styret, skiskytter-Norge og landslagene. Ny idrettssjef vil først bli ansatt aug/sept 2014. Nåværende idrettssjef, Per Arne Botnan, vil fungere i begge roller frem til høsten 2014.

– Både administrasjonen og styret i Norges Skiskytterforbund er svært fornøyde med at Per Arne Botnan takket ja til stillingen som landslagssjef. Dette skaper ro og forutsigbarhet i en viktig OL-sesong, der vi allerede i høst kan jobbe med ansettelser av trenere og øvrig støtteapparat for perioden 2014-18 med mål om å ha det sportslige apparatet på plass kort tid etter sesongslutt. Samtidig vil Per Arne gjennom sin sterke faglige kompetanse være en sterk premissleverandør i utviklingen av norsk skiskyting i fremtiden, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun.

– Som trener har jeg hatt et meget godt og utviklingsrettet samarbeid med Per Arne Botnan, sier trener for elite menn Roger Grubben. – Per Arne har høy faglig kompetanse, er en god støttespiller for trenerapparatet og inngir trygghet i det krevende arbeidet med planlegging og gjennomføring av toppidrettssatsingen i norsk skiskyting. Han har også solid internasjonal erfaring, og er for oss trenere en fremragende leder for det norske støtteapparatet i World Cup og mesterskap. Ansettelsen av Per Arne Botnan sørger for kontinuitet og trygghet i den sportslige utviklingen. Jeg er sikker på at han sørger for videreføring av det som har vært gjort bra, og har klare tanker om hva som bør utvikles fram mot VM på hjemmebane i 2016, avslutter Grubben.

– Eg er veldig glad for at nettopp Per Arne Botnan er tilsett som landslagssjef! Per Arne er uredd og har stor gjennomslagskraft overfor IBU (International Biathlon Union) og WC-arrangørane og fungerer utmerka på lag med oss trenarar og utøvarar, sier en fornøyd hovedtrener for elite kvinner Egil Gjelland.

– En spennende og utfordrende jobb der jeg vil være mye tettere på alle våre landslag til enhver tid. Sammen med trenerteamet og hele organisasjonen skal jeg gjøre mitt ytterste for å gi det norske publikum noe å glede seg til VM på hjemmebane i 2016, sier den kommende landslagssjefen Per Arne Botnan.

 

Skrevet av NSSF den 28. okt 2013