Berger, som bor til daglig på Øyer, starter opp jobben for fullt 1. mai. 

– Da jeg bestemte meg for å legge skiene på hylla, er dette en kjempespennende mulighet for meg. De beste syns- og bevegelseshemmede utøverne legger ned like mye innsats som de beste funksjonsfriske. Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet, sier Berger.

I samarbeid med Olympiatoppen blir det opprettet et felles landslag i skiskyting og langrenn foran 2015-2016-sesongen. 

– Vi er utrolig glade for å ha på plass en landslagstrener som er verdensmester i både skiskyting og langrenn. Denne IPC-satsingen i samarbeid med Norges Skiskytterforbund og Olympiatoppen er veldig spennende, og vi mener Lars er den rette mannen til å lede laget frem mot både VM i 2017 og Paralympics i 2018, sier landslagssjef i skiforbundet Åge Skinstad.

– Vi ser frem til å samarbeide med Norges Skiforbund og Olympiatoppen om å utvikle verdens beste landslag for syns- og bevegelseshemmede. Vi tror Lars er rett mann på rett plass med sin erfaring fra begge idrettsgrener, og ser frem til å bidra med vår kompetanse, sier landslagssjef i skiskytterforbundet Per Arne Botnan.

Vi i Norges Skiskytterforbund takker samtidig Lars Berger for de mange fantastiske øyeblikk han har gitt oss gjennom en lang og innholdsrik skiskytterkarriere.

Skrevet av NSSF den 27. apr 2015