I går ble det gull og sølv i ungdomsklassen i stafettene i junior-VM. I dag var et klart for stafetter i juniorklassen, og nok en gang ble det medaljefangst til Norge.

Gull til jentene
I junior-VMs siste konkurranse var Norge nok en gang å finne øverst på seierspallenl! Med 8 ekstraskudd gikk de norske jentene i mål 16,5 sekunder foran Tyskland på 2. plass og 26 sekunder foran Russland på bronseplassen.

Alle de tre norske jentene gjorde solide etapper, og Norge ledet store deler av stafetten. Hilde Eide fra Øystre Slidre SSL gikk 1. etappen for Norge, og kunne sende Karoline Erdal, Førde IL, ut med et godt utgangspunkt på 4. plass. Karoline feide all motstand til side, og sendte Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF, ut med ledelse på ankeretappen. Og ledelsen bevarte Ingrid helt til mål der jentene kunne juble for gull i junior-VM for andre år på rad. 

Og sølv til gutta
De norske gutta hadde også en strålende dag i Slovakia, og bare Russland var sterkere enn Norge. 

De russiske gutta viste storform og vant med 54 sekunder foran Norge. Tyskland tok 3. plassen, 1,39 bak Russland.

Det norske laget besto av Dag Sander Bjørndalen, Simostranda IL, på 1. etappen. Johannes Dale, Fet SK, på 2. etappen, Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL, på 3. etappe og Sindre Pettersen, Nittedal SSL, på ankeretappen.

Skrevet av NSSF den 28. feb 2017