ErlendSlokvik2016.JPGVi er ved veis ende i 2016, og vi har lagt nok et godt år for norsk skiskyting bak oss.
Styret og administrasjonen er godt i gang med å følge opp den rullerte langtidsplanen som ble vedtatt på tinget i mai. Forbundet har solid økonomi, og vi har derfor mulighet til å gjennomføre flere nye prosjekter. Et av disse er «utviklingstrappa», som blir viktig for at vi skal evne å utvikle nye skiskyttere som skal få mulighet til å kjempe mot de beste.
Årets turné «Spenning i sikte» har vært en suksess med mange som har vært innom både smøretrailer og aktiviteter. Denne ruller videre neste år på nye steder.
Årets høydepunkt må sies å være VM i Holmenkollen. Dette ble en kjempesuksess for både arrangører, publikum, løpere og støtteapparatet vårt.
Mimringa på NRK i romjula viste hvilken fantastisk reklame dette ble for skiskyting. Vi tror at dette mesterskapet vil resultere i god synlighet, oppmerksomhet, rekruttering osv. i hele vår organisasjon også i vinter. 

Årets sesong har kanskje ikke begynt så bra som vi er vant til, det er 20 år siden sist vi ikke vant et individuelt verdenscuprenn før jul, men vi har 3 seiere med 3 forskjellige løpere i IBU Cupen. Og vi tror fortsatt på et godt VM i Hochfilzen i februar. Vi har et meget godt team rundt landslaget som gjør en solid jobb for at vi fortsatt skal være blant de beste nasjonene i verden.
Vi vet i skrivende stund ikke hvor det blir junior-VM, da Russland trakk seg som arrangør sist uke. Dette etter betydelig press far mange hold, der også Norge har uttrykt sitt syn i brev til IBU. Som en av de ledende nasjonene mener vi at det er viktig at vi viser en tydelig og klar holdning ift doping og anti-doping arbeid.
De nest best juniorene vil få prøve seg i junior-EM i Tsjekkia og de nest beste seniorene i EM i Polen. Her hjemme er NM, NC, HL, LM, KM og Skiskytterfestivaler renn som mange vil delta i. Dette er gode utviklingsarenaer med gode arrangører over hele landet.
Våre tillitsvalgte, trenere og støtteapparat i klubb, krets, team, landslag, vår administrasjon og alle ildsjeler rundt i skiskytter-Norge har gjort og gjør en strålende jobb for idretten vår.
I 2017 ønsker vi å samle flest mulig av dere til vårmøte 5. – 7. mai. I år vil vi satse på å nå flere av dere ved at møtet legges opp med parallellsesjoner med ulike tema for trenere, ledere, arrangører etc.

Jeg vil takke alle for et veldig godt samarbeid og flott innsats i året som gikk og ønske alle et riktig Godt Nytt Skiskytter år.

Skiskytterhilsen
Erlend Slokvik
President Norges Skiskytterforbund

 

Skrevet av NSSF den 30. des 2016