I vår sendte NSSF ut en sikkerhetspakke til alle skiskytterklubbene i Norge, med 2 gule vester, 2 fløyter, plakater med opptreden på norske skiskytterbaner og sikkerhetsregler, info om førstehjelpsutstyr og hefte med generell info om sikkerhet, bruk og behandling av skytevåpen. I høst kom den samme sikkerhetspakken til alle kretser.

Dette er en pakke som dere skal benytte på alle organiserte treninger (også uorganiserte treninger når flere deltar). En person skal ha hovedansvaret for sikkerheten på skytebanen. Denne personen har på gul vest med påskriften standplassleder og egen fløyte som skal benyttes til å markere at skyting igangsettes og skyting opphører.

Ny skiskyttersesong er godt i gang hos de fleste klubber, og vi oppfordrer alle klubber og kretser til å gjennomgå det som står i informasjonsheftet, på plakatene og hva sikkerhetskampanjen innebærer med sine utøvere og utøvernes foresatte. Husk å ha en ansvarlig person som har ansvar for sikkerheten på skytebanen under hver eneste trening!

Med sikkerhetspakken fulgte det også med et tilbud på førstehjelpsutstyr. For å benytte seg av dette tar dere kontakt med firmaet Alfacare, og Torkild Haugan, mobil: 90126007, e-post: torkild@alfacare.no

Sikkerhetsbrosjyre

NSSF ønsker alle klubber og kretser en fortsatt fin treningshøst!

Skrevet av NSSF den 10. okt 2013