OL åpnet bra med sprintgull til Ole Einar Bjørndalen.

Neste norske skiskyttermedalje kom med Tora Berger, som tok sølv på jaktstarten.

På normalprogrammet for både kvinner og menn ble det ingen medaljer til de norske utøverne, men på fellesstartene var de norske utøverne igjen med å kjempe i toppen.

Tiril Kampenhaug Eckhoff gikk inn til en bronse på jentenes fellesstart, mens Emil Hegle Svendsen slo franske Martin Fourcade i en spennende spurtduell og kunne juble for gull på guttas fellesstart.

På mixed stafetten var det ingen som kunne hamle opp med det norske laget. Tora, Tiril, Ole Einar og Emil leverte alle strålende etapper og sørget for norsk gull i den første olympiske mixed stafetten noen gang.

På jentenes stafett ble det bronse til de norske jentene. Laget besto av Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger.

Dessverre endte de norske gutta på den sure fjerdeplassen på sin stafett.

Det har vært både oppturer og nedturer i OL i Sotsji, men først og fremst har det vært mange gode norske prestasjoner og resultater!

Ikke minst kan Ole Einar Bjørndalen nå krones med tittelen «tidenes mestvinnende vinter-olympier». Med sine to gull fra Sotsji, har han til sammen 13 OL-medaljer.

Ole Einar ble også valgt inn i IOCs utøverkomité. Han ble stemt fram av utøverne som deltok i OL i Sotsji. Les mer her.

Vi gratulerer alle med et vel gjennomført OL, med medaljene og med mange store norske øyeblikk!

Skrevet av NSSF den 24. feb 2014