Etter sine to gullmedaljer på henholdsvis 10 km Sprint og Mix- stafett i Sotsji, ble Ole Einar Bjørndalen tidenes mestvinnende vinterolympier med totalt 13 medaljer (8 gull, 4 sølv og 1 bronse).

Innsatsen til skiskytterkongen fra Simostranda under lekene i Sotsji ble i dag hedret på ANOCs Generalforsamling i Bangkok, hvor 204 nasjonale olympiske komiteer var representert. 

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dem som har hjulpet meg gjennom karrieren min. Det er umulig å ramse opp navn, men en spesiell takk til utallige trenere og servicefolk, Skiskytterforbundet, Olympiatoppen og mange gode samarbeidspartnere.  Alle som har bidratt til min utvikling og mine prestasjoner har en del av æren for denne prisen. Jeg er stolt over at skiskyting når opp i denne prisutdelingen, i konkurranse med store utøvere i større internasjonale vinteridrettsgrener, sier Bjørndalen.

Bjørndalen mottok prisen på ANOC Awards, en seremoni som hedrer nasjonale olympiske komiteer og olympiske utøvere for enestående prestasjoner. Seremonien ble sendt av 25 kringkastere med en potensiell rekkevidde på 300 millioner seere. Til stede var også 1200 akkrediterte journalister. Prisvinneren hadde på sedvanlig vis forberedt seg godt.

– Jeg har visst en stund at jeg var aktuell for denne prisen, og har vært på samling og trent veldig godt i nesten fire uker for å kunne dra to dager til Bangkok. Jeg har gledet meg til dette lille avbrekket i sesongforberedelsene. Reisen har jeg planlagt godt, og med direktefly fra Oslo ble dette veldig greit. Med i håndbagasjen hadde jeg 20 brødskiver av grovbrødet til kokka vår, Eva. Lørdag er det rett tilbake fra 30 grader i Bangkok til trening, minus ti og flotte skiforhold på Beitostølen, sier Bjørndalen.

Inge Andersen, generalsekretær i Norges idrettsforbund, var selv til stede i salen da prisen ble delt ut. Han mener ingen utøver fortjener prisen mer enn Bjørndalen. – Ole Einar imponerte oss alle under lekene i Sotsji. To gullmedaljer var mer enn vi kunne forvente, likevel er jeg ikke overrasket. Dette er tidenes mestvinnende vinterolympier fra den lille bygda Simostranda. Vi er veldig stolte over å ha en så flott representant. Ole Einar representerer det beste i norsk idrett, sier Andersen.

Skrevet av NSSF den 01. des 2014