K senior

Med hele Norge på startstreken var det hard kamp om pallplass på helgens normal og jaktstart. Eline Grue hadde et forsprang på resten, men det var ganske åpent bak henne med Ida Emilie Herfoss, Tonje Marie Skjelstadås, Sigrid Bilstad Neraasen og Lotte Lie. Spesielt siden man stryker de tre svakeste resultatene etter alle rennene er over.

Tonje Marie åpnet avslutningen desidert best med en knallsterk andreplass på normalen. Ida gjorde det også godt, og økte avstanden til Sigrid og Lotte, men tapte terreng i forhold til Tonje Marie. På jaktstarten gjorde alle jentene det tilnærmet like bra og det ble ingen endringer. Sigrid var veldig nære å gå forbi Ida, men Ida Emilie holdt unna.

Thekla vant jaktstarten fra femteposisjon

thekla

1. 359 Poeng Eline Grue

2. 348 Poeng Tonje Marie Skjelstadås

3. 333 Poeng Ida Emilie Herfoss

 

M senior

Den harde konkurransen gjaldt også for herrene. Martin Feimsteinevik hadde en god ledelse ned til Sindre Fjellheim Jorde, Harald Øygard og Emil Nyeng.

Sindre gjorde det best i avslutningen, men klarte ikke ta igjen Martin i kampen om sammenlagtseieren. Martin vant dermed sammenlagt foran Sindre. Harald klarte å holde Emil bak seg og tok tredjeplassen sammenlagt.

Tarjei tok flest poeng i avslutningshelgen

tarjei

1. 344 Poeng Martin Feimsteinevik

2. 322 Poeng Sindre Fjellheim Jorde

3. 296 Poeng Harald Øygard

 

K 20-21

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle stikke av med seieren i NC i K 20-21. Marit Ishol Skogan, Hilde Fosse og Juni Arnekleiv lå i en posisjon til å vinne. Det skulle bli en skikkelig thriller, hvor én plassering oppover på resultatlisten kunne få deg opp fra tredje- til førsteplass.

Fellesstarten vant Mari Wetterhus, foran Juni Arnekleiv og Randi Sollid Nordvang. Hilde Fosse endte på fjerdeplass, noe som betød at Hilde og Juni hadde lik poengsum. Marit Ishol Skogan endte på  sjetteplass på fellesstarten og havnet dermed to poeng bak Juni og Hilde totalt. Juni stakk av med seieren totalt fordi hun hadde flere tredjeplasser enn Hilde (samme antall første- og andreplasser).

Pall fellesstart: Juni Arnekleiv, Hilde Fosse & Randi Sollid Nordvang

K 20-21

1. 343 Poeng Juni Arnekleiv

2. 343 Poeng Hilde Fosse

3. 341 Poeng Marit Ishol Skogan

 

M 20-21

For gutta i samme årgang skulle det også bli en thriller til siste stavtak.

Øyvind Rikheim Haugan, Jørgen Brendengen Krogsæter og Dag Sander Bjørndalen kjempet om seieren sammenlagt før fellesstarten.

Seieren i fellesstarten gikk til Sivert Bakken som har levert svært godt internasjonalt i hele år. Andreplassen tok Filip Fjeld Andersen foran Fredrik Bucher-Johannessen. Jørgen gikk inn til fjerde, noe som betød at Øyvind måtte komme på femteplass hvis han skulle vinne totalt, og det gjorde han ved å spurtslå Øyvind Lio. Dag Sander Bjørndalen måtte komme på pallen hvis han skulle tukte de to andre, men med åttendeplass på fellesstarten havnet han på tredje totalt.

Pall fellesstart: Fredrik Bucher-Johannessen, Sivert Bakken & Filip Fjeld Andersen

M 20-21

1. 292 Poeng Øyvind Rikheim Haugan

2. 290 Poeng Jørgen Brendengen Krogsæter

3. 275 Poeng Dag Sander Bjørndalen

 

K 19

Før løpet hadde Åsne Skrede et forsprang ned til Anne Bunemann De Besche og Marte Carlson Møller, fordi de var borte på JR-VM og mistet noen konkurranser. Men i og med at man stryker de to svakeste resultatene, lå begge jentene svært godt an, spesielt Anne.

Alle jentene leverte bra, noe de har gjort gjennom hele sesongen. Marte vant fellesstarten foran Anne og Åsne. Alle jentene leverte under press. Etter stryking av de to svakeste resultatene tok Anne seieren foran Åsne og Marte. 

Pall fellesstart: Anne Bunemann De Besche, Marte Carlson Møller & Åsne Skrede

K 19

1. 322 Poeng Anne Bunemann De Besche

2. 291 Poeng Åsne Skrede

3. 287 Poeng Marte Carlsson Møller

M 19

Jørgen Solhaug Sæter måtte levere under normalt hvis han ikke skulle dra hjem seieren sammenlagt. Mats Øverby og Simen Eliassen Kvarme lå an til å ta andre- og tredjeplass sammenlagt hvis de leverte som normalt.

Vetle Rype Paulsen tok seieren på fellesstarten, men lå litt for langt bak til å komme på pallen sammenlagt. Gutta foran gjorde det de måtte, der Jørgen tok tredje, Mats tok andre og Simen tok fjerde.

Pall fellesstart: Mats Øverby, Vetle Rype Paulsen & Jørgen Solhaug Sæter

M 19

1. 297 Poeng Jørgen Solhaug Sæter

2. 274 Poeng Mats Øverby

3. 243 Poeng Simen Eliassen Kvarme

 

K 18

Hedda Thoresen Tretteig Bolstad hadde også skaffet seg noen poeng ned til Synne Owren som jaget bak. Frida Tormodsgard Dokken og Maren Bakken kjempet om tredjeplassen, og kunne havne på andreplass hvis Synne ga fra seg nok poeng.

Hedda gjorde som hun har gjort hele sesongen, havne på pallen. Hun har vekslet mellom første- og tredjeplass og den siste fellesstarten var intet unntak da hun endte på tredje.  Synne vant fellesstarten overlegent og sikret dermed andreplassen. Hanna Børve tok andreplassen i fellesstarten.

Frida slo Maren på fellesstarten og dermed ble det ingen endringer på tredje- og fjerdeplassen sammenlagt.

Pall fellesstart: Hanna Børve, Synne Owren & Frida Tormodsgard Dokken

K 18

1. 310 Poeng Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad

2. 283 Poeng Synne Owren

3. 256 Poeng Frida Tormodsgard Dokken

 

M 18

Martin Uldal hadde allerede avgjort kampen om sammenlagtseieren. Martin Nevland, Trym Silsand Gerhardsen og Peder Fekjan Solheim kjempet om pallplassene.

Trym gjorde det han måtte og gikk inn til seier, det samme gjorde Martin som gikk inn til andreplass og beholdt den samme plassen sammenlagt. Peder strøk resultatet fra fellesstarten med en 16. plass og dermed falt han ut av pallen. Tobias Ottersen tok tredjeplass i fellesstarten.  

Pall fellesstart: Martin Nevland, Trym Silsand Gerhardsen & Tobias Ottersen

M 18

1. 293 Poeng Martin Uldal

2. 283 Poeng Martin Nevland

3. 278 Poeng Trym Silsand Gerhardsen

 

K 17

I den yngste juniorklassen lå alt til rette for at Guro Njølstad Randby skulle ta seieren sammenlagt, med hele fire seiere før siste dag. Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim og Eivor Melbybråten kjempet om andre- og tredjeplassen. Linnea Winsvold var nødt til å vinne hvis hun skulle ta steget opp på pallen og noen foran måtte snuble.

Gro tok sin femte seier i NC for sesongen og sikret sammenlagtseieren. Gunn Kirsti tok andreplassen på fellesstarten og med Eivor på 14.plass, et resultat som ble strøket, ble pallen fordelt slik at Gunn Kirsti havnet på andre og Eivor på tredje sammenlagt. Linnea kom på tredje på fellesstarten og havnet like bak Eivor.

Pall fellesstart:Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim, Gro Njølstad Randby & Linnea Winsvold

K 17

1. 322 Poeng Gro Njølstad Randby

2. 293 Poeng Gunn Kirsti Stensaker Tvinnereim

3. 276 Poeng Eivor Melbybråten

 

M 17

Emil Hage Streitlien lå i ledelsen før fellesstarten med en jagende Vegard Thon bak. Emil måtte gjøre et løp under normalt og Vegard måtte ta seieren hvis det skulle bli endringer. I kampen om tredjeplassen stod den mellom Ole Tafjord Suhrke, Jakob Høsøien og Vemund Kragh.

Emil forsvarte trøya og Vegard jaget like bak på en andreplass i fellesstarten og resultatet stod seg sammenlagt. Arnt Johan Tungen tok tredjeplassen under fellesstarten. Jakob tok akkurat ikke nok poeng til å gå forbi Ole eller Ole tok akkurat nok poeng til å holde Jakob bak seg. Vemund klarte ikke ta inn de foran.

Pall fellesstart: Vegard Thon, Emil Hage Streitlien & Arnt Johan Tungen

M 17

1. 299 Poeng Emil Hage Streitlien

2. 276 Poeng Vegard Thon

3. 220 Poeng Ole Tafjord Suhrke

Skrevet av NSSF den 02. apr 2019