Oslos befolkning stemte ja med 172 837 mot 140 982 stemmer til å gå videre med søknaden om å arrangere olympiske og paralympiske vinterleker i 2022.

Oversikt over hvordan Oslos befolkning stemte

– Dette er en enorm lettelse. Tusen takk til alle som har sørget for at drømmen lever videre. Takk til alle som har stemt ja. Takk til alle som har stilt opp i media, i folkemøter, på stand, i debatter, med løpesedler, med argumenter – med sitt engasjement. Kort sagt, tusen takk til alle som har sørget for denne seieren, sier Idrettspresident Børre Rognlien.

Folket har talt – idretten og kommunen har klart å overbevise Oslos befolkning om alle fordelene et OL på hjemmebane vil gi byen, idretten, ungdommen og frivilligheten.

– Nå skal Regjeringen og Stortinget få lov til å kvalitetssikre søknaden og OL-konseptet, sier Rognlien.

– OL og Paralympics krever støtte blant idretten – det har vi. OL og Paralympics krever støtte blant politikerne – det fikk vi nesten enstemmig i bystyret. Og OL og Paralympics krever støtte blant Oslos befolkning, det har vi også nå fått. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet videre med å overbevise enda flere om de store mulighetene som ligger i dette arrangementet både for idretten, for byen og for landet, avslutter Idrettspresidenten.

– Vi er kjempeglade for at første mål på veien er nådd, og vi synes det er flott at Oslos innbyggere ser verdien av et OL på hjemmebane. Det blir spennende å følge prosessen videre, sier president i Norges Skiskytterforbund, Tore Bøygard. 

Tidslinje mot OL 2022

Skrevet av NSSF den 10. sep 2013