To ganger sølv på sprintene
Søndag var første dag med skiskytterkonkurranser i ungdoms-OL, og både på jente- og guttesiden var det svært gode norske prestasjoner.

På guttesiden tok Sivert Guttorm Bakken fra Vingrom IL sølv, mens Fredrik Qvist Bucher-Johannessen, TRY IL, fulgte opp med en sterk 4. plass.

På jentesiden sørget Marthe Kråkstad Johansen, Bossmo&Yttern IL, for Norges andre gull for dagen, mens Marit Øygard fra Skrautvål IL gikk inn til en god 7. plass.

Gull på jaktstart
På jaktstarten vartet Sivert Guttorm Bakken opp med et superløp og kunne juble for gull, mens Marthe Kråkstad Johansen tok sitt andre sølv i ungdoms-OL.

Fredrik Qvist Bucher-Johannessen gikk også et godt løp og endte på 12. plass, og det samme gjorde Marit Øygard som endte på 8. plass på jaktstarten.

Sølv på singel mix stafetten
Onsdag tok Fredrik Qvist Bucher-Johannessen og Marthe Kråkstad Johansen sølv på singel mix stafetten. De to har bare kjent hverandre et par uker, men samarbeidet mellom dem var upåklagelig på onsdagens stafett, og nok en gang kunne vi juble for norsk medalje.

Gull på mix stafetten
Alle de fire norske utøverne kan reise hjem med gull i bagasjen etter at Marit Øygard, Marte Kråkstad Johansen, Sivert Guttorm Bakken og Fredrik Qvist Bucher-Johannessen gikk inn til seier på ungdoms-OLs siste skiskytterøvelse.

Vi gratulerer alle utøverne med et fantastisk mesterskap og enormt gode prestasjoner!

Hjemmeside ungdoms-OL

Foto: Lillehammer2016

Skrevet av NSSF den 16. feb 2016