Inge K. Hansen er tidligere konsernsjef i Aker Kværner, og er i dag selvstendig rådgiver. Hansen er utdannet ved Norges Handelshøyskole, og var konstituert konsernsjef i Statoil før han ble hentet til Aker Kværner. I dag er Hansen også styreleder i blant annet Gjensidige Forsikring, NorSun og Bertel O. Steen.

Hansen er tidligere landslagsspiller i håndball, og var blant annet kaptein da Norge kom på 9. plass under OL i München i 1972. Han var den første norske spilleren som passerte 100 A-landskamper, og stoppet på 116 kamper.
Organisasjonen Styreinformasjon kåret i 2012 Inge K. Hansen til årets styreleder for hans rolle som styreleder i Gjensidige Forsikring

– Vi er svært glade for å ha Inge K. Hansen på plass i styrelederrollen for Skiskytter VM 2016 AS. Hansen har lang og bred styreledererfaring, han har et stort kontaktnett og ikke minst har han et brennende engasjement for idrett. Vi er overbevist om at Hansen kommer til å fylle rollen som styreleder på en svært god måte, og gleder oss nå, sammen med han, til å forme resten av organisasjonen, sier president i Norges Skiskytterforbund, Tore Bøygard.

Skrevet av NSSF den 16. feb 2013