I starten av juni ble det kjent at Norge og Holmenkollen var eneste søker til å få arrangere skiskytter-VM i 2016. Og søndag morgen i Merano i Italia, på IBU sin 10. kongress, ble det endelig slått offisielt fast at Norge og Oslo igjen skal være vertskap for verdensmesterskapet i skiskyting.

– Etter en lang og god prosess hvor dyktige folk har jobbet hardt var det godt å vinne frem med denne VM-søknaden. Vi har prøvd å heve verdenscuparrangementet i Holmenkollen for å være en troverdig søker, jeg føler vi har lykkes med det. Nå ligger det fire år med knallhardt arbeid foran oss, vi har som mål å lage et fantastisk arrangement, en skikkelig folkefest som skal huskes, sier President i Norges Skiskytterforbund Tore Bøygard.

Dette er tredje gang Norge søker om å få avholde skiskytter-VM, og dermed føles det godt å vinne frem etter to tapte slag. Tidligere og nåværende skiskytterprofiler har vært aktive bidragsytere for å gjøre tingene riktig i søkeprosessen. Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen har delt sine mange erfaringer og vært en god sparringspartner for VM-komiteen.

– Det er kjempegøy at VM igjen skal arrangeres i Norge. Dette har man jobbet hardt for å få til. Holmenkollen er godt likt også blant utenlandske konkurrenter, med et fantastisk publikum og et flott anlegg. Jeg tror og håper at VM i 2016 blir en skikkelig folkefest, sier Ole Einar Bjørndalen.

Eksakte datoer for mesterskapet er ikke endelig avklart.

Skrevet av NSSF den 15. mar 2013