R-Logo_rent_sarforbund_liten.jpgRent Særforbund er et konsept som er utviklet av Antidoping Norge for å hjelpe særforbund til å sette antidoping systematisk på agendaen.

– Vi skal være glad for at norsk skiskyting har vært skjermet for dopingsaker. Vi må likevel ikke ta nulltoleransen til doping for gitt. Derfor ønsker vi at de som er involvert i norsk skiskyting skal sikres et minimum av kunnskap og ha en tydelig holdning mot doping, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Rakel Rauntun.

– Jeg synes det både er viktig og bra at skiskytterforbundet tar et stort ansvar for antidopingarbeidet i Skiskytter-Norge, sier Tora Berger.

Samarbeidet mellom Antidoping Norge og forbundet er forankret i en handlingsplan som tar for seg utøvere, klubber, trenerutdanning, skoler og støttepersonell.

– Alle utøvere på våre landslag er i gang med å gjennomføre e-læringsprogrammet Ren Utøver. Vi mener dette er god læring å ha med seg i sin hverdag som toppidrettsutøvere, sier Rauntun videre.

Ren Utøver er et norskutviklet program som nå har rundet over 40 000 brukere internasjonalt, og som er tatt i bruk av over 7000 utøvere og ledere i norsk idrett.

– Antidoping Norge er overbevist om at en solid forankring i det enkelte særforbund er veien å gå for å styrke det forebyggende antidopingarbeidet i Norge. Skiskyting har vist at dette er noe de tar på alvor, og vi opplever nå at stadig flere særforbund ønsker å sertifiseres som et Rent Særforbund, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

I forbindelse med kommende helgs verdenscup i skiskyting i Holmenkollen vil Antidoping Norge være til stede med egen stand, og på storskjermen i anlegget vil det vises kortfilmer med profilerte norske skiskyttere.

Skrevet av NSSF den 27. feb 2013