Ole Einar Bjørndalen er en av verdens beste idrettsutøvere gjennom alle tider. Hva gjør han for å ta tronen tilbake i sitt siste OL?

– Skiskyting i toppklasse er kunst og utøverne er kunstnere i toppklasse, sier Ole Einar Bjørndalen i kveldens første av to episoder av “Skiskytterkongen”.

I serien «Skiskytterkongen» møter vi Ole Einar gjennom sesongen og oppkjøringen mot OL. Vi blir med hjem til barndomshjemmet i Simostranda og får møte storebror Dag, møte hans mentaltrener Øyvind Hammer, og blir med til bankhvelvet hvor Ole Einar viser fram alle medaljene sine.

Ole Einar velger som en del av tiltakene for å restituere seg til OL å ta sertifikat på stor bobil, noe han klarer med glans. Turen går så til Simostranda hvor han skal besøke sin bror Dag og familien. Siden det er syke barn i familien velger Ole Einar å invitere sin bror på frokost i bobilen. Alt for å unngå smitte under sesongoppkjøringen. Vi får etterhvert en omvisning både i barndomshjemmet, historier fra oppveksten og vi er med i fjøset og ser på Ole Einar sine rester av høydehuset han investerte 100 000,- i og som ble brukt 10 ganger.

Som mentaltrener for Ole Einar Bjørndalen har Øyvind Hammer vært til stede i tre vinter-OL og opplevd magien som utspilles i lekene. Nå er han ved Ole Einars side for å drive mentaltrening under oppkjøring til OL i Sotsji. En av utfordringene Øyvind gir Ole Einar mentalt er å gå på glødene kull.

Vi får også være med i det aller helligste, bankhvelvet i utlandet hvor alle medaljer er gjemt som beviser all innsatsen og jobben Ole Einar har gjennomført for Norge.

Ikke gå glipp av den første episoden i kveld kl. 21:45 på TV2!

 

Skrevet av NSSF den 30. jan 2014