I løpet av høsten er det mange klubber som starter opp med skiskyttertrening for nye og eksisterende utøvere. Noen klubber har allerede rapportert inn at de er ferdige med skiskytterskolen, og andre klubber holder på eller planlegger å igangsette skiskytterskolen.

NSSF oppfordrer alle klubber i Norge til å gjennomføre skiskytterskole. Klubbene sender inn navn, fødselsdato, mailadresse og adresse på både utøvere og foresatte som følger skiskytterskolen til Roar Nilsen – roar.nilsen@skiskyting.no. Da får klubbene tilsendt luer og diplomer til utøverne, og Trener 1 bevis til foresatte.  

Froland skiskyttergruppe har akkurat gjennomført skiskytterskolen. Her er en liten rapport fra dem:
Froland skiskytterggruppe har drevet skiskytterskole i 6 år.Det første året fikk vi hjelp fra Agder krets av Olav Aabel og Halvard Colbjørnsen. Deretter har vi kjørt skolen i egen regi.

Litt om klubben:
Vi er ei gruppe under Froland IL. Medlemmene i gruppa kommer fra Grimstad, Arendal og Froland. Sørlandsklubb som de siste vintre har hatt veldig gode snøforhold.

Klubben ønsker å få foreldre interresert i skiskyting og engasjere dem i sporten. Vår første snøsamling er en familietur til Hovden med godt sportslig opplegg for utøvere og sosialt samhold om kvelden for alle. I fjor reiste vi hele 88 personer på “Hovdenturen”. Hovedtrener er Tor Andre Uppstad.

Skiskytterskolen ble i år arrangert i september/oktober. Opplegget var i hovedsak tatt ut fra læreboka vi fikk tilsendt fra NSSF, men med lokal tilpassing. Vi annonserte i lokale aviser og hang oppslag på skoler. Normalt har vi fått påmelding på mellom 5 og 10 barn, men i år ble det storinnrykk og hele 18 utøvere og like mange foreldre gjennomførte skiskytterskolen!

Med god logistikk, godt vær og god hjelp fra unge instruktører fra juniorgruppa, ble skiskytterskolen gjennomført. Vi har for få geværer så de måtte vi dele på, og ta tida til hjelp. Det ble avsluttning i forbindelse med et av kretsens karusellrenn hvor de fikk føle litt av spenninga under løp. Alle utøverne løp og skjøt. Etter løpet var det overrekkelse av NSSF diplom og lue av skiskyttergruppas formann Eivind Bucner som avsluttet med å si: Nå kan dere kalle dere skiskyttere!

Skiskytterskole Froland.jpgDeltakerne på skiskytterskolen i Froland

Skrevet av NSSF den 25. okt 2013