Sammen med alpinisten Marcus Monsen (Aron Skiklubb) og skihopperen Daniel- Andre Tande (Kongsberg IF og Flying Team Vikersund) får Marte Skiforeningens legat for lovende utøvere for 2014.

I forbindelse med helgens Holmenkollrenn får hver av de tre talentene 20.000 kroner i stipend.

– Alle de tre utøverne oppfyller kriteriene for legatet, de har oppnådd gode resultater så vel nasjonalt som internasjonalt, de viser vilje til å satse seriøst på sin idrett fremover, og de tilhører ikke Skiforbundets eller Skiskytterforbundets elitelag, kommenterer fungerende styreleder i Skiforeningen Knut Halvor Hansen.

Om de tre utøverne:

Skiskytteren Marte Olsbu (født 1990) tok individuelt gull på sprintdistansen og bronse i stafetten i europamesterskapet i Nove Mesto 2014. Hun tok sin beste plassering i verdenscupen i dag, med en 10. plass på sprinten i Pokljuka i Slovenia. Hun har også to pallplasseringer i IBU Cupen så langt i sesongen. Talentet var også i diskusjonen som reserve til OL 2014 i Sochi.

Det unge alpintalentet Marcus Monsen (født 1995) er rangert som nr. 1 i verden i storslalåm og 4 i slalåm i sin aldersklasse, og han gjør det strålende i det pågående junior-VM i Slovakia. Marcus debuterte i World Cup med en 26. plass i St.Moritz 2014, har flere topp 10-plasseringer i Europa Cup denne sesongen og plasseringer mellom 4 og 8 i alle disipliner under Youth Olympic Winter. Marcus Monsen har 4. plass som beste plassering i senior NM. (Super Combined på Oppdal 2013)

Skihopperen Daniel-Andre Tande (født 1994) har som sine beste prestasjoner så langt er 5. plass i World Cup lag Zakopane, 15. i  WC skiflyging i Kulm og 17. plass i WC Wisla, samt nr. 6 i stor bakke NM. Han var en av fem herrehoppere i OL i Sochi, men forble ubenyttet reserve. (Siste gang en tenåring ble tatt ut til OL var Anders Bardal i 2002). Tande var en av 20 mannlige hoppere i «Toppidrettssatsingen» på nivået under landslaget, dvs. våre lovende hoppere som hopper nasjonalt og internasjonalt, Continentalcup (CoC), NorgesCup etc.

– Dette er tre meget talentfulle og flotte ambassadører for idretten. De jobber alle hardt og målrettet for å utvikle seg videre. Samtidig er de gode rollemodeller som med glede gir av seg selv til fellesskapet og er opptatt av å skape god lagmoral. Som en anerkjennelse for dette er vi glade for å kunne bidra litt til deres videre utvikling, og vi ønsker dem lykke til fremover, sier generalsekretæri Skiforeningen Bente Lier.

Hele pressemeldingen omkring legatet fra Skiforeningen

Skrevet av NSSF den 06. mar 2014