Skistipend til Marte Olsbu

Marte Olsbu, som i dag gikk inn til en meget god 10. plass i verdenscuprennet i sprint i Pokljuka, blir tildelt Skiforeningens legat for lovende utøvere for 2014.

Sammen med alpinisten Marcus Monsen (Aron Skiklubb) og skihopperen Daniel- Andre Tande (Kongsberg IF og Flying Team Vikersund) får Marte Skiforeningens legat for lovende utøvere for 2014.

I forbindelse med helgens Holmenkollrenn får hver av de tre talentene 20.000 kroner i stipend.

– Alle de tre utøverne oppfyller kriteriene for legatet, de har oppnådd gode resultater så vel nasjonalt som internasjonalt, de viser vilje til å satse seriøst på sin idrett fremover, og de tilhører ikke Skiforbundets eller Skiskytterforbundets elitelag, kommenterer fungerende styreleder i Skiforeningen Knut Halvor Hansen.

Om de tre utøverne:

Skiskytteren Marte Olsbu (født 1990) tok individuelt gull på sprintdistansen og bronse i stafetten i europamesterskapet i Nove Mesto 2014. Hun tok sin beste plassering i verdenscupen i dag, med en 10. plass på sprinten i Pokljuka i Slovenia. Hun har også to pallplasseringer i IBU Cupen så langt i sesongen. Talentet var også i diskusjonen som reserve til OL 2014 i Sochi.

Det unge alpintalentet Marcus Monsen (født 1995) er rangert som nr. 1 i verden i storslalåm og 4 i slalåm i sin aldersklasse, og han gjør det strålende i det pågående junior-VM i Slovakia. Marcus debuterte i World Cup med en 26. plass i St.Moritz 2014, har flere topp 10-plasseringer i Europa Cup denne sesongen og plasseringer mellom 4 og 8 i alle disipliner under Youth Olympic Winter. Marcus Monsen har 4. plass som beste plassering i senior NM. (Super Combined på Oppdal 2013)

Skihopperen Daniel-Andre Tande (født 1994) har som sine beste prestasjoner så langt er 5. plass i World Cup lag Zakopane, 15. i  WC skiflyging i Kulm og 17. plass i WC Wisla, samt nr. 6 i stor bakke NM. Han var en av fem herrehoppere i OL i Sochi, men forble ubenyttet reserve. (Siste gang en tenåring ble tatt ut til OL var Anders Bardal i 2002). Tande var en av 20 mannlige hoppere i «Toppidrettssatsingen» på nivået under landslaget, dvs. våre lovende hoppere som hopper nasjonalt og internasjonalt, Continentalcup (CoC), NorgesCup etc.

– Dette er tre meget talentfulle og flotte ambassadører for idretten. De jobber alle hardt og målrettet for å utvikle seg videre. Samtidig er de gode rollemodeller som med glede gir av seg selv til fellesskapet og er opptatt av å skape god lagmoral. Som en anerkjennelse for dette er vi glade for å kunne bidra litt til deres videre utvikling, og vi ønsker dem lykke til fremover, sier generalsekretæri Skiforeningen Bente Lier.

Hele pressemeldingen omkring legatet fra Skiforeningen