Av: Eirik Lund Røer

Hva er det egentlig med styrketrening og proteiner? Er det så viktig som alle skal ha det til, eller er det bortkastet? Og hva med maksstyrke? Hvilken effekt gir det egentlig for skiløpere? Forskere har sett nærmere på saken. SKIsport gir deg også et styrketreningsprogram med fem enkle, effektive øvelser du kan gjøre hjemme, uten krav til utstyr.

Som «lærling» i langsløpssirkuset har Christoffer Callesen vist ytterst lovende takter de siste sesongene. Nå går han over i de voksnes rekker og føler han er godt forberedt til overgangen. Du blir også bedre kjent med langrennsløperen Pål Golberg, som har skiftet lag foran årets sesong. Og skiskyttertalentet Tore Leren har skumle hensikter foran sin første sesong som senior.

Treningsstoffet kommer i ny drakt og er delt inn i tre kategorier. «Ungdom» kjenner mange igjen fra før, men med ny skribent i Petter Reistad. For turløperne er det delt inn i to nivåer; én for nybegynnerne og én for de litt mer erfarne. Med andre ord bør det være tips og råd å hente for alle i skifamilien.

Utgave 5 av SKIsport blir sendt abonnentene før helgen og er i salg hos Narvesen fra neste uke.

Følg SKIsport på Facebook, Twitter og Instagram og få siste nytt – hver dag!

Bestill abonnement på SKIsport her

Skrevet av NSSF den 04. sep 2014