Med utgangspunkt i Gimlemoen, like utenfor sentrum, fikk de unge idrettsjentene noen hektiske dager spekket med lærerike aktiviteter på «idrettsbanen», samt både kjøkken- og skolebenk.

De to landslagsløperne Mari Fasting og Tone Wigemyr var, sammen med tidligere verdensmester i skiskyting Gro Marit Istad Kristiansen, tilstede for å gi jentene råd og innspill i forhold til trening og ernæring.

Kongepokalvinner av året, Mari Fasting, bidro med samtale og bli kjent lek under innledningen på fredagen.

Tone Wigemyr holdt et foredrag med tittelen; «Komme tilbake etter motgang og skadeforebygging» på lørdagen. Dette ble spesielt godt mottatt blant de 27 orienteringsløperne på campen.

– Jeg er kjempefornøyd med hele helgen og det beste var at Mari (Fasting) og Tone (Wigemyr) var der, og vi fikk snakke med dem. Det var veldig lærerikt, sier en av deltakerne.

– Campen i Kristiansand hadde gode foredrag om kosthold og trening. Dette sammen med bra treningsøkter, måltider med samhold og godt fellesskap på tvers av fire idretter, gjorde at Campen ble vellykket, sier prosjektleder for Sunn Jenteidrettscamp, Ingrid Haukvik-Jensen.

I tillegg til alt deltakerne fikk av åndelig og idrettslig påfyll ble det også forkle, treningstrøye, headband, matboks, nøkkelbånd og Spis Smart kokebok til alle.

For jenter som synes dette høres fristende ut, kommer det nye muligheter for Sunn Jenteidrettscamp. Neste Camp er 19. – 21. april 2013 i Oslo, med overnatting på Toppidrettssenteret.

sunn jenteidrett camp september 2012.JPG

 

Skrevet av NSSF den 31. jan 2013