– Kunnskap om kosthold, utvikling og langsiktig fokus i treningsarbeidet er like viktig for guttene som for jentene, og vi vet at det også er gutter som har et anstrengt forhold til mat, vekt og kropp, sier Anita Rapp-Ødegaard, prosjektleder i Sunn Idrett.

Det er Skiforbundet, Skiskytterforbundet, Orienteringsforbundet og Friidrettsforbundet som eier Sunn Idrett. Rakel Rauntun, generalsekretær i Skiskytterforbundet var med på å stifte Sunn Jenteidrett i 2008. Hun er glad for at guttene er involvert.

– Jeg har sett hvor utrolig viktig det har vært å jobbe med det forebyggende arbeidet inn mot kvinnelige utøvere. At vi nå tar med guttene synes jeg var på høy tid. Det er kjempeviktig samtidig som det er med på å avdramatisere – det handler om å holde de friske utøverne friske, det handler om å optimalisere og det å ha et godt kosthold, sier Rauntun.

Nye mannlige ambassadører
Utøverne Henrik L’Abée-Lund (skiskyting), Eirik Brandsdal og Niklas Dyrhaug (langrenn), Karsten Warholm og Thomas Roth (friidrett) og Carl Godager Kaas og Jon Aukrust Osmoen (orientering) er de nye mannlige Sunn Idrett-ambassadørene. 

Les mer om Sunn Idrett her

Følg Sunn Idrett på Facebook

12472800_982401301837993_4202297957027735369_n.jpg
Henrik L’Abée-Lund er skiskytterforbundets mannlige ambassadør for Sunn Idrett. Her sammen med de andre ambassadørene og ansatte i Sunn Idrett.

Skrevet av NSSF den 31. mar 2016