I tillegg til jenter fra skiskyting, langrenn, friidrett og orientering, deltok denne gang også jenter fra svømming og rytmisk gymnastikk. Campen ble holdt på Montana vandrerhjem og mange av aktivitetene foregikk på høgskolen i Bergen.

Etter en «bli kjent kveld» fredag, var det et variert og innholdsrikt program som ventet utøverne lørdag og søndag.

Lørdagen startet med Pilates, som var et nytt bekjentskap for de fleste av jentene. De hadde deretter et foredrag om idrettsernæring holdt av Sunn Jenteidrett sin ernæringsfysiolog Kristin Lundestad. Kristin trakk også inn friidrettsløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal, som ga utøverne gode praktiske eksempler fra sin hverdag.

Etter lunsj var det tid for å bli litt bedre kjent med Karoline. Hun snakket om sine erfaringer fra ungdomsår og karrieren sin frem til i dag. Jentene stilte mange spørsmål om alt fra kosthold til trening, hvordan hun setter seg mål og hva hun gjør i konkurranseforberedelsene.

På ettermiddagen tok jentene turen opp til Ulriken, et par timers fjelltur med nydelig utsikt over byen og området.

Kvelden ble avsluttet med matlagingskurs, der jentene selv stod for kokkeleringen av en tre retters middag fra kokeboka “Spis smart” av Sunn Jenteidrett.

Søndagen startet med basistrening og ble avsluttet med en seanse med Ingvill Måkestad Bovim, Norges beste mellomdistanseløper i friidrett, som hadde mange gode tips og råd til jentene fra en lang karriere.

Dette var en helg fylt av sosiale aktiviteter, idrett og læring i flotte omgivelser med 33 supre idrettsjenter som alle så ut til å trives og ha det gøy.

Skrevet av NSSF den 09. sep 2013