Samarbeidsprosjektet mellom ski, friidrett, skiskyting og orientering, har mentorer fra alle de nevnte idrettene, og til helgens Camp er det landslagsløper Fanny Welle-Strand Horn som stiller fra skiskyting.

– Vi er stolte over at landslagsutøvere fra ski, skiskyting, friidrett og orientering stiller opp og deler sin erfaring gjennom kunnskapsutveksling og inspirerende treningsøkter. Denne helgen er det langrennsløper Marthe Kristoffersen, skiskytter Fanny Welle-Strand Horn, mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim og orienteringsløper Heidi Bagstevold som står på gjestelisten, sier prosjektleder Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Målet med samlingen er å skape en trygg arena for unge idrettsjenter i en fase i karrieren der de står overfor viktige valg og forandringer som kan påvirke deres helse, trivsel og fremtidige idrettsaktivitet.

-Sunn Jenteidrett er et prosjekt rettet mot idrettsaktive jenter i alderen 13-22 år. Målet er å skape en sunnere jenteidrett gjennom å redusere forekomsten av spiseforstyrrelser, bygge en god selvfølelse, øke kunnskap og bevissthet omkring kosthold og ernæring og heve kompetansen hos trenere, støtteapparat og ledere om å skape en sunnere jenteidrett.

 

Skrevet av NSSF den 19. apr 2013