Kongepokal til Tarjei Bø og Tora Berger
Normalprogram var første øvelse i NM i Trondheim. Tarjei Bø og Tora Berger gikk av med seieren i henholdsvis herre- og kvinneklassen, og endte dermed også opp som vinnere av hver sin kongepokal.
Dag  Erik Kokkin gikk inn til sølvplass, mens Rune Brattsveen tok bronseplassen i herreklassen. I kvinneklassen havnet Synnøve Solemdal på sølvplass, mens bronsen gikk til Ane Skrove Nossum.

Hjemmeseier på sprinten

Fredag var det klart for sprint, og Tora Berger kunne igjen ta imot gullmedaljen, med Synnøve Solemdal hakk i hel. På tredje plass kom Fanny Welle-Strand Horn.

I herreklassen tok Emil Hegle Svendsen seieren på hjemmebane, med Lars Berger på andre. Stian Gilje fra Sandnes overrasket med å ta bronsen.

Suverene Tora
Lørdag sto fellesstart på programmet, og nok en gang var det umulig for de andre jentene å slå Tora Berger. Synnøve Solemdal tok igjen andreplassen, mens Marte Olsbu sikret seg bronse.

Rune Brattsveen kunne smykke seg med norgesmestertittelen på fellesstarten for herrene, fulgt av Lars Berger og Emil Hegle Svendsen.

NM-avslutning med stafett på søndag
I kvinneklassen kunne Nord-Østerdal SSK med Marion Rønning Huber, Bente Losgård Landeim og Tora Berger ta med seg gullet hjem. Oslo og Akershus SSK med Thekla Brun-Lie, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn på laget kom på andre, og på tredjeplass kom Oppland SSK med Vilde Ravnsborg Gurigard, Maren Wangensteen og Hanne Tingelstad på startstreken.

For herrene tok Oslo og Akershus SSK gullet. Laget besto av Magnus L’Abée-Lund, Christian Sæten, Andreas Grimstvedt og Henrik L’Abée-Lund. På plassen bak fulgte Buskerud SSK, bestående av Frode Andresen, Tommi Luchsinger, Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjaastad Kristiansen. Sør-Trøndelag SSK, med Syver Nygård, Andreas Dahlø Wærnes, Arve Lien Johnsen og Emil Hegle Svendsen på laget tok bronsen.

Et vellykket NM arrangert av Byåsen Skiskytterlag og Tronhjems Skiskyttere satte et flott punktum for sesongen 2011/2012.

 

Skrevet av NSSF den 02. apr 2013